Νέο σοκ τιμών σε Aldi-Lidl: Προϊόντα γίνονται ακριβότερα

Κατά τις αγορές, οι αυξήσεις των τιμών των τελευταίων μηνών εξακολουθούν να είναι σαφώς αισθητές. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυξάνουν τις τιμές.

Τώρα πρέπει να βάλουμε βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για περισσότερα προϊόντα στα δημοφιλή εκπτωτικά καταστήματα.

Η αναγγελθείσα και πολυσυζητημένη αύξηση των τιμών της Coca-Cola προκαλεί αναστάτωση και εφαρμόζεται πλέον στα περισσότερα εκπτωτικά καταστήματα.

Όλο και περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων Coca-Cola. Επίσης εκπτωτικά καταστήματα όπως τα Aldi, Lidl και Netto.

Ο παραγωγός είχε λάβει μεγάλη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες, αφού η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γερμανίας προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά των αυξήσεων των τιμών.

Η Edeka έχασε τη διαμάχη, οπότε οι εκπτωτικές επιχειρήσεις αυξάνουν τώρα σταδιακά τις τιμές.

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, το Aldi Nord έκανε μια αρχή και προσφέρει πλέον τα αναψυκτικά σε ακριβότερη τιμή. Τώρα ο ανταγωνισμός ακολουθεί το παράδειγμα και αυξάνει επίσης τις τιμές των προϊόντων της Coca-Cola.

Όπως αναφέρει η “Lebensmittelzeitung” (LZ), πρόκειται για τις Aldi Süd, Lidl, Penny και Netto.

Cola, Fanta, Sprite: Αύξηση των τιμών ανά φιάλη

Οι αυξήσεις των τιμών αφορούν κυρίως: Fanta, Sprite, Mezzo-Mix και Coca-Cola στη φιάλη 1,25 λίτρων χωρίς επιστροφή. Όπως αναφέρει περαιτέρω η “LZ”, τα Aldi Süd, Lidl και Penny αύξησαν τις τιμές κατά 10 λεπτά ανά φιάλη – σε 1,35 ευρώ ανά φιάλη.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 8%. Η Netto ακολουθεί επίσης το παράδειγμά της, αν και η μητρική εταιρεία Edeka διεξάγει εδώ και εβδομάδες πόλεμο τιμών εναντίον του κατασκευαστή.

Η Coca-Cola δεν είναι η μόνη εταιρεία που πωλεί τα προϊόντα της ακριβότερα. Ο κατασκευαστής Mars έφτασε πρόσφατα στο σημείο να σταματήσει να προμηθεύει την Edeka και τη Rewe με προϊόντα όπως τα Snickers ή τα M&M’s.

Η Rewe πέταξε επίσης τα cornflakes της Kellog από τα ράφια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο λιανοπωλητής δεν ήθελε να αποδεχθεί τις αυξήσεις και να τις μετακυλήσει στους πελάτες του.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης