Γερμανία: Ο Σολτς ανακοινώνει περαιτέρω μέτρα ανακούφισης

Στην τελική της έκθεση, η Επιτροπή Φυσικού Αερίου προτείνει περαιτέρω μέτρα ανακούφισης. Ο καγκελάριος Scholz επαινεί τις προσεγγίσεις.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) ανακοίνωσε ότι το υπουργικό του συμβούλιο θα παρουσιάσει σύντομα περαιτέρω μέτρα ανακούφισης από την ενεργειακή κρίση.

“Πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας, θα παρουσιάσουμε τα βασικά σημεία σχετικά με το πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι προτάσεις της Επιτροπής Φυσικού Αερίου”, δήλωσε ο Σολτς τη Δευτέρα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB) Γιασμίν Φαχίμι και τον πρόεδρο της ένωσης εργοδοτών Ράινερ Ντούλγκερ.

Η Επιτροπή για το φυσικό αέριο και τη θερμότητα που συστάθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε προηγουμένως παρουσιάσει στον καγκελάριο την τελική της έκθεση με τίτλο “Με ασφάλεια το χειμώνα”.

Σε αυτό, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν τη φορολόγηση των πληρωμών βοήθειας σε υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια και την καθιέρωση ενός μπόνους για την εξοικονόμηση καυσίμων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, θα πρέπει να θεσπιστεί προστασία κατά της ακύρωσης για τους ενοικιαστές που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας λόγω της αύξησης των τιμών.

Εκτός από τους κοινωνικούς εταίρους, η Bundesbank, το Γερμανικό Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων καθώς και ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck (Πράσινοι), ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner (FDP) και ο υπουργός Εργασίας Hubertus Heil (SPD) προσκλήθηκαν στη συνεδρίαση της συντονισμένης δράσης.

Scholz: “Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν μόνο του”

Ο Scholz ευχαρίστησε την Επιτροπή Τιμών Φυσικού Αερίου για τις “πολύ καλές προτάσεις” της παρούσας τελικής έκθεσης. Ο καγκελάριος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους πολίτες καθώς και τις επιχειρήσεις στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους. “Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν μόνο του”, εξήγησε ο Scholz.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.