Σόλτς: Πεπεισμένος για συμφωνία στη φορολογική μεταρρύθμιση

Πεπεισμένος ότι οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με έναν προγραμματισμένο ελάχιστο φόρο εταιρικού εισοδήματοςπαρουσιάστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σόλτς.

Τα σχέδια για νέους κανόνες και το ποσοστό στο οποίο θα φορολογούνται οι εταιρείες υποστηρίχθηκε την περασμένη εβδομάδα από 130 χώρες στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Μεταξύ των χωρών που δεν υπέγραψαν την συμφωνία βρίσκονται η Ιρλανδία, η Εσθονία και η Ουγγαρία, κράτη μέλη της ΕΕ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα καταλήξουμε σε κοινή απόφαση στην ΕΕ», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς στον ραδιοσταθμό DLF πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στη Βενετία.

Ο σχεδιαζόμενος παγκόσμιος ελάχιστος φορολογικός συντελεστής για τις εταιρείες αποτελεί ένα βήμα προς τα μπροστά όσον αφορά την φορολογική δικαιοσύνη, σημείωσε επίσης ο Σολτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό δίκτυο ARD πριν από την σύνοδο στη Βενετία, κατά την οποία πρόσθεσε ότι δεν είναι αναγκαίο όλα τα κράτη να ενταχθούν στην συμφωνία.

«Δεν εξαρτώμαστε από όλες τις χώρες για να συμμετάσχουμε», δήλωσε.

Πηγή: www.cnn.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.