Σοβαρό ατύχημα σε εργοτάξιο στη Βαυαρία: Έπεσε γερανός

Πολλοί κατασκευαστές ακυρώνουν έργα στη Γερμανία

Σοβαρό ατύχημα σε εργοτάξιο σημειώθηκε στην περιοχή Kelheim. Ένας γερανός ύψους 30 μέτρων ανατράπηκε και έπεσε πάνω σε κτίριο.

Ένα ατύχημα σε εργοτάξιο συνέβη το πρωί της Κυριακής, 4 Ιουνίου, στην οδό Industrienstraße στο Mainburg της περιφέρειας Kelheim.

Ένας γερανός ύψους 30 μέτρων ανατράπηκε και έπεσε πάνω σε δύο βιομηχανικά κτίρια. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές.

Καταστροφή σε εργοτάξιο στη Βαυαρία: γερανός πέφτει πάνω σε βιομηχανικό κτίριο

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, το ατύχημα συνέβη το πρωί, περίπου στις 11.15 π.μ..

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ένας γερανός οικοδομής ύψους 30 μέτρων είχε πέσει πάνω σε δύο βιομηχανικά κτίρια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά τα κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

“Τμήματα των κτιρίων χρειάστηκε να ελεγχθούν από στατικό μηχανικό, να κλείσουν και να υποστυλωθούν εν μέρει”, αναφέρεται.

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή υπέστη επίσης ζημιές, προκαλώντας βραχυκυκλώματα και καπνό.

Ωστόσο, η πυρκαγιά στο κτίριο αποτράπηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία. Ο γερανός της οικοδομής καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αδιευκρίνιστη η αιτία του ατυχήματος – υψηλές υλικές ζημιές

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πώς έπεσε ο οικοδομικός γερανός. Ωστόσο, υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι αιτία του ατυχήματος ήταν μια καθίζηση του εδάφους.

Ο γερανός βρισκόταν στο εργοτάξιο για αρκετές εβδομάδες λόγω εργασιών στην οροφή. Λεπτομερέστερες εξηγήσεις για το πώς συνέβη το ατύχημα θα υπάρξουν μόνο μετά τις έρευνες που εκκρεμούν τώρα.

Η αστυνομία αναφέρει επίσης για τις υψηλές ζημιές που προκλήθηκαν από το ατύχημα στο εργοτάξιο. Γίνεται λόγος για ένα ποσό σε μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης