Σπαν: Ναι στην επιλογή εμβολίου από γυναίκες που παίρνουν αντισύλληψη

Μεταξύ των γνωστών περιπτώσεων θρόμβωσης μετά από εμβολιασμούς με το συστατικό της Astrazeneca είναι σχεδόν μόνο γυναίκες. Ο Γενς Σπαν αναφέρεται τώρα σε ένα προνόμιο εμβολιασμού για αυτές.

Βερολίνο – Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εξέφρασε προνόμια για νεαρές γυναίκες που ανησυχούν για εμβολιασμούς με το δραστικό συστατικό από τον κατασκευαστή Astrazeneca.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, δώδεκα από τα περιστατικά θρόμβωσης που έγιναν γνωστά μέχρι τη 18η Μαρτίου στη Γερμανία σε σχέση με τον εμβολιασμό ήταν κυρίως νεότερες γυναίκες κάτω των 50 ετών.

Μεταξύ άλλων, μια 37χρονη γυναίκα από τη Βαυαρία πέθανε λίγο μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca, μια πιθανή σύνδεση – οποιουδήποτε είδους – δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί επιτέλους και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ιατρών της Βόρειας Ρηνανίας, Frank Bergmann, δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ του καπνίσματος, του χαπιού αντισύλληψης και των εμβολιασμών.

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας υγείας στην πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία, κ. Karl Lauterbach, ούτε ήθελε να επιβεβαιώσει ούτε να αρνηθεί υψηλότερο κίνδυνο για νεότερες γυναίκες στη συνέντευξη τύπου.

Κατά την εκτίμησή του, θα μπορούσε επίσης να είναι ένα πρόβλημα παρτίδας.

Ή θα μπορούσε να έχει σχέση με το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές νοσοκόμες μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν μέχρι στιγμής στη Γερμανία, και έτσι, κατά τη γνώμη του, ένας σχετικά μεγάλος αριθμός νέων γυναικών.

Ο Γενς Σπαν είπε στην ίδια συνέντευξη τύπου για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια: “Φυσικά μπορεί να χορηγηθεί και άλλο εμβόλιο. Οι γιατροί θα βρουν μια λύση για το άτομο που θα εμβολιαστεί”.

Έως τώρα, οι εμβολιαζόμενοι δεν μπορούσαν να επιλέξουν με ποιο εμβόλιο θα εμβολιαστούν. Μετά από πρόσφατες ανησυχίες σχετικά με πιθανές παρενέργειες του AstraZeneca, αυτό τώρα φαίνεται να μην ισχύει πλέον.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.