Σπάνια ανακάλυψη μελισσών στον Βοτανικό Κήπο του Μονάχου

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος άγριας μέλισσας από καθαρή τύχη.

Βρίσκεται στον Κόκκινο Κατάλογο και απειλείται με εξαφάνιση: η λεγόμενη μέλισσα Megachile genalis. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα τέσσερα δείγματα αυτού του σπάνιου είδους άγριας μέλισσας στον Βοτανικό Κήπο.

Σπάνια είδη μελισσών ανακαλύφθηκαν τυχαία στον Βοτανικό Κήπο του Μονάχου

Κατά τη διάρκεια μιας στοχευμένης αναζήτησης για ένα άλλο είδος, είδαν τυχαία αυτό το είδος, ανέφερε ο Andreas Fleischmann, επιστημονικός βοηθός και επιμελητής της Βοτανικής Κρατικής Συλλογής.

“Αυτή ήταν μια ωραία έκπληξη”. Ήδη το 2020 και το 2021, είχε εντοπιστεί από ένα δείγμα σε άλλα σημεία του Μονάχου.

Σε αναζήτηση των φωλιών

Μόνο έξι έντομα είχαν γίνει αντιληπτά στη Βαυαρία 100 χρόνια πριν από αυτό, δήλωσε ο Fleischmann. Τώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τις φωλιές των μελισσών στον Βοτανικό Κήπο για να τις διατηρήσουν. Δεν χτίζουν κηρήθρες, αλλά φωλιάζουν σε μίσχους φυτών.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.