Το SPD θέλει να βοηθήσει τους πολίτες να αγοράσουν τα δικά τους σπίτια

Το κόμμα του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς θέλει να βοηθήσει τους αγοραστές που δεν έχουν αρκετά χρήματα για την προκαταβολή, ώστε να εισέλθουν στην αγορά ακινήτων.

Παρά το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, η Γερμανία έχει το χαμηλότερο επίπεδο ιδιοκτησίας ακινήτων.

Τα τελευταία κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το 42,1% των γερμανικών νοικοκυριών ζει σήμερα στους δικούς του τέσσερις τοίχους, ενώ περίπου το 57,9% νοικιάζει.

Αλλά αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει, καθώς το SPD, το μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, θέλει να ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία για την προώθηση της ιδιοκατοίκησης στη Γερμανία.

1020€ κρύο ενοίκιο για 66 τετραγωνικά μέτρα στη Γερμανία

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του SPD, Kevin Kühnert: “Ο απώτερος στόχος είναι να αντικατασταθεί η ίδια συμμετοχή”.

Ένα κρατικό πρόγραμμα θα διασφαλίσει ότι τα νοικοκυριά που δεν έχουν αποταμιεύσεις, αλλά έχουν ένα σταθερό εισόδημα, θα μπορούν να εισέλθουν στη αγορά ακινήτων, αποκτώντας το πρώτο τους σπίτι, είπε.

Μια έρευνα που διεξήχθη από τον μεσίτη ενυπόθηκων δανείων Interhyp, νωρίτερα φέτος, έδειξε ότι οι περισσότεροι πολίτες που νοικιάζουν σήμερα στη Γερμανία πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να αγοράσουν διαμέρισμα ή σπίτι στην περιοχή τους.

Πολλοί άνθρωποι φέρνουν στο σπίτι αξιοπρεπείς μισθούς, εξήγησε ο πολιτικός του SPD: “Αλλά αν δεν μπορείς να βάλεις τίποτα στη χρηματοδότηση μιας τέτοιας αγοράς από την τσέπη σου, τότε η αγορά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Γι’ αυτό εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή με το Υπουργείο Κατασκευών για να αναπτύξουμε μια επιδότηση που θα κάνει ακριβώς αυτό”.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine, ο πολιτικός του SPD δήλωσε επίσης ότι είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει τον στόχο της για τη δημιουργία 400.000 νέων ενοικιαζόμενων ακινήτων ετησίως.

Ο στόχος είναι δύσκολος, είπε, αλλά “εφικτός αν όλοι κάνουν το καθήκον τους”.

Ωστόσο, λόγω της αργής έκδοσης οικοδομικών αδειών, των ολοένα και αυστηρότερων κανονιστικών απαιτήσεων και της δραστικής αύξησης του κόστους των οικοδομικών υλικών αλλά και των ελλείψεων εργατικού δυναμικού, πολλοί ειδικοί και ενώσεις του κατασκευαστικού κλάδου θεωρούν ήδη το σχέδιο αποτυχημένο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.