Διαδήλωση για την διατήρηση των Sprach-Kitas στη Στουτγάρδη

Από το 2016, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί τη γλωσσική εκπαίδευση στους παιδικούς σταθμούς. Στο τέλος του έτους, ωστόσο, δεν πρόκειται να παρασχεθεί άλλη ομοσπονδιακή χρηματοδότηση. Υπάρχει μεγάλη αντίσταση σε αυτό.

Συνδικάτα και γονείς διεξάγουν εκστρατεία στη Στουτγάρδη για τη διατήρηση των “Sprach-Kitas”. Με μια διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη (3 μ.μ.) στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, γονείς και εκπαιδευτικοί θέλουν να αποτρέψουν τη λήξη της χρηματοδότησης του αντίστοιχου ομοσπονδιακού προγράμματος στο τέλος του έτους.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση από το 2016 και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των γλωσσικών ελλειμμάτων των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Απευθύνεται ιδιαίτερα σε κέντρα ημερήσιας φροντίδας που έχουν πολλά παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η βοήθεια παρέχεται με τη μορφή πρόσθετου ειδικού, ειδικής συμβουλευτικής ή προσόντων για το προσωπικό. Ωστόσο, η χρηματοδότηση λήγει στο τέλος του έτους.

“Μεταξύ 20 και 30 τοις εκατό των παιδιών του δημοτικού μας σχολείου είναι κάτω από το ελάχιστο επίπεδο στην ανάγνωση, την ακρόαση και την ορθογραφία”, δήλωσε ο επικεφαλής του Verdi, Martin Gross, αναφερόμενος σε μια μελέτη επιδόσεων που δημοσιεύθηκε την περασμένη Δευτέρα εκ μέρους της Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού.

“Όσοι εξακολουθούν να σκέφτονται σοβαρά να αφήσουν την προώθηση της γλώσσας στους παιδικούς σταθμούς να αποτύχει εξαιτίας των χρημάτων, θα πρέπει επειγόντως να ρίξουν μια ματιά στις δικές τους επιστημονικές μελέτες”. Η εκπαίδευση ξεκινά από το νηπιαγωγείο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει τα κρατίδια να πάρουν τα χρήματα για την προώθηση της γλώσσας από ένα άλλο ομοσπονδιακό κονδύλι. Ωστόσο, αυτό θα είναι διαθέσιμο μόνο σε λίγους μήνες. Η μεταβατική χρηματοδότηση εξακολουθεί να είναι υπό διαμάχη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.