Σταματά η επιδότηση για γρήγορο ίντερνετ στη Γερμανία

Επειδή ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός για την επέκταση της ευρυζωνικότητας έχει εξαντληθεί, τα ομόσπονδα κρατίδια και οι δήμοι έγραψαν μια επιστολή προς την γερμανική κυβέρνηση

Μετά την πρόωρη διακοπή των επιδοτήσεων για την επέκταση των οπτικών ινών φέτος, 15 ομοσπονδιακά κρατίδια και οι δημοτικές οργανώσεις ζητούν την άμεση συνέχιση των επιδοτήσεων.

Σε μια επιστολή προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καταγγέλλουν επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποσχεθεί καμία αξιόπιστη χρηματοδότηση για την επέκταση του ευρυζωνικού δικτύου για το 2023.

Καμία επιδότηση προς το παρόν στη Γερμανία

Το τρέχον πάγωμα των αιτήσεων πρέπει να “αρθεί και η νέα χρηματοδότηση πρέπει να ακολουθήσει αμέσως την υπάρχουσα χρηματοδότηση την 1.1.2023”, αναφέρεται στην επιστολή προς το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποθέσεων.

Αντίγραφα εστάλησαν στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία και στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Την επιστολή υπέγραψαν όλα τα ομόσπονδα κρατίδια εκτός από την Έσση, καθώς και η Ένωση Πόλεων και Κοινοτήτων, η Ένωση Νομών και η Ένωση Πόλεων και Δήμων.

Στις 17 Οκτωβρίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διέκοψε τη χρηματοδότηση του “gigabit” για το τρέχον έτος, επειδή τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ δεν θα έφταναν μέχρι το τέλος του έτους λόγω της μεγάλης ζήτησης. Το ποσό έχει εν τω μεταξύ εξαντληθεί.

Επομένως, οι πόλεις και οι δήμοι δεν μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για ομοσπονδιακή επιδότηση για γρήγορο διαδίκτυο προς το παρόν, ανακοίνωσε το υπουργείο υπό την ηγεσία του FDP.

“Η επιδότηση gigabit προορίζεται για τους αγροτικούς δήμους όπου η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών δεν είναι κερδοφόρα για τον ιδιωτικό τομέα λόγω του υψηλού κόστους για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Για το σκοπό αυτό έχουν προβλεφθεί συνολικά δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Επί του παρόντος, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, επέκρινε ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Albert Füracker.

“Κανείς στο Βερολίνο δεν μας λέει σε ποιο στάδιο της διαδικασίας πρέπει να φτάσει κανείς για να μην πάρει τίποτα, να πρέπει πρώτα να περιμένει, να πρέπει να αλλάξει τον προγραμματισμό”, είπε ο πολιτικός του CSU με σαρκαστικό χλευασμό.

“Μια τέτοια απότομη διακοπή της χρηματοδότησης χωρίς καμία προειδοποίηση υποδηλώνει σαφή κακοδιαχείριση από την πλευρά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”.

Πρόκειται για τη διαμόρφωση του μέλλοντος στη Γερμανία

“Τα 15 ομόσπονδα κρατίδια και οι δημοτικές ενώσεις υποστηρίζουν στην επιστολή ότι οι γρήγορες συνδέσεις στο διαδίκτυο είναι σημαντικές για τη γερμανική οικονομία.

“Σε αντίθεση με τα τρέχοντα πακέτα ανακούφισης ή το φρένο στην τιμή του φυσικού αερίου, αυτό δεν αφορά καταναλωτικές δαπάνες, αλλά τη διαμόρφωση του μέλλοντος με βιώσιμο τρόπο”, αναφέρει η επιστολή.

Υπάρχουν ήδη ελλείμματα εδώ στη Γερμανία επί του παρόντος. Περαιτέρω καθυστερήσεις είναι απαράδεκτες.

Ο στόχος της χρηματοδότησης των gigabit είναι ένα παγγερμανικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων για όλα τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Οι ενώσεις επιχειρήσεων διαμαρτύρονται τακτικά ότι η Γερμανία πρέπει να καλύψει τη διαφορά όσον αφορά το γρήγορο διαδίκτυο στις αγροτικές περιοχές.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.