Ο Steinmeier προειδοποιεί για άστεγους λόγω της αύξησης των τιμών

Η αύξηση των τιμών της ενέργειας πλήττει ιδιαίτερα τους φτωχότερους ανθρώπους της κοινωνίας. Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ανησυχεί και φοβάται ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν τα σπίτια τους.

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Σταϊνμάγερ φοβάται αύξηση των αστέγων στη Γερμανία λόγω της αύξησης των τιμών το φθινόπωρο και το χειμώνα.

“Οι φτωχοί άνθρωποι, ιδίως οι οικογένειες, που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν το ενοίκιο ή τα κοινόχρηστα λόγω της αύξησης των τιμών κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους”, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Bellevue Palace την Κυριακή.

Προηγουμένως, ο Steinmeier και η σύζυγός του Elke Büdenbender επισκέφθηκαν μια εγκατάσταση της Stadtmission του Βερολίνου.

Ο Steinmeier προειδοποιεί για την αύξηση των αστέγων

Ο κ. Σταϊνμάγερ δήλωσε: “Πρέπει τώρα να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι κανένας που αντιμετωπίζει δυσκολίες πληρωμής λόγω της αύξησης του κόστους στέγασης δεν θα χάσει το σπίτι του ή θα καταλήξει στο δρόμο”.

Ο Steinmeier είχε προσκαλέσει στην επίσημη κατοικία του για την Ημέρα Αστέγων, μεταξύ άλλων, πολιτικούς, γιατρούς, εκπροσώπους της στεγαστικής βιομηχανίας και πρώην άστεγους.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Κατασκευών Klara Geywitz επεσήμανε ότι ούτε οι δήμοι, ούτε τα ομόσπονδα κρατίδια, ούτε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορούν να καταπολεμήσουν μόνοι τους τους αστέγους.

Πρέπει να υπάρχει επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, είπε. “Για παράδειγμα, πρέπει να μιλήσουμε με το Υπουργείο Εσωτερικών, πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερη πρόληψη της βίας για τους ανθρώπους στο δρόμο;”, δήλωσε η πολιτικός.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.