Sternstundentag 21: 5 εκατομμύρια ευρώ για παιδιά σε ανάγκη

Σήμερα είναι η λεγόμενη BR Sternstundentag: Βοηθάμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Όλα τα κανάλια αναφέρουν τα έργα της φιλανθρωπικής εκστρατείας.

Διασημότητες βρίσκονται στο τηλέφωνο από τις 6 το πρωί και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο τηλέφωνο μέχρι τις 11 το βράδυ, δεχόμενοι δωρεές. Έχουν ήδη συγκεντρωθεί πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο, και μάλιστα όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη: άρρωστα παιδιά, παιδιά από κοινωνικά αδύναμες οικογένειες, παιδιά με αναπηρίες, παιδιά που πάσχουν από κορωνοϊό και τις συνέπειές του.

Η εκστρατεία βοηθά στη Βαυαρία, στη Γερμανία και στο εξωτερικό. Οι εκκλήσεις για βοήθεια γίνονται όλο και περισσότερες, αναφέρει ο ιδρυτής και επικεφαλής της ένωσης Thomas Jansing. Η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη για τα παιδιά και τους νέους.

Διασημότητες όπως η Uschi Glas και ο Bruno Jonas είναι στο τηλέφωνο

Για πολλές διασημότητες και παρουσιαστές του BR είναι αυτονόητο να βοηθούν την ημέρα αυτή. Από τις 6.00 π.μ. κάθονται στα τηλέφωνα στο κέντρο εκπομπής του BR στο Μόναχο και δέχονται δωρεές.

Δωρεές μέχρι αργά το βράδυ

Οι δωρεές μπορούν να γίνονται ακόμη έως τις 11 μ.μ. καλώντας στο 0137/10 10 200. Αξίζει να καλέσετε γιατί μπορεί να έχετε στην άκρη της γραμμής ένα αστέρι όπως οι Uschi Glas, Bruno Jonas, Elmar Wepper, Nina Eichinger ή Friedrich von Thun.

Οι δωρεές μπορούν επίσης να γίνουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.br.de/sternstunden.

Τηλέφωνο δωρεάς: 0137/10 10 200

Η φιλανθρωπική εκστρατεία Sternstunden του BR βοηθάει γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία. Στο πλαίσιο της βοήθειας έκτακτης ανάγκης Covid 19, υπάρχουν χρήματα για είδη υγιεινής, προσωπικό για τη φροντίδα των παιδιών και φορητούς υπολογιστές για την κατ’ οίκον διδασκαλία.

Άλλα έργα είναι: Έγκαιρη παρέμβαση, σχολική εκπαίδευση για παιδιά σε προσφυγικούς καταυλισμούς σε όλο τον κόσμο και ομάδες φιλοξενίας για παιδιά που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Περισσότερα παιδιά από ποτέ χρειάζονται τώρα τη βοήθειά μας, λέει ο ιδρυτής Jansing. Ο πρώην δημοσιογράφος του BR ίδρυσε την ένωση πριν από 28 χρόνια. Το ρεπορτάζ για τον εμφύλιο πόλεμο στην τότε Γιουγκοσλαβία τον συγκλόνισε, λέει.

Μαραθώνιος δωρεών για παιδιά σε ανάγκη συγκεντρώνει 11, 6 εκατομμύρια ευρώ

Δήλωση αλληλεγγύης, συμπόνιας και συνοχής

Σύμφωνα με τον Jansing, περίπου το 60 τοις εκατό των δωρεών παραμένουν σε έργα της Βαυαρίας. “Όσον αφορά όμως την υπαρξιακή ανάγκη, η κατάσταση στο εξωτερικό είναι ασύγκριτα πιο σοβαρή και δραματική”.

Εκτός από τον μεγάλο όγκο των δωρεών, ο Jansing ελπίζει ότι η ημέρα αυτή θα καταφέρει να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την παιδική πρόνοια. Κάθε δωρεά είναι μια δήλωση αλληλεγγύης, συμπόνιας και συνοχής.

Το αποκορύφωμα και η ολοκλήρωση της σημερινής ημέρας είναι το βραδινό γκαλά δωρεάς στην τηλεόραση του BR – με οικοδεσπότη τον Volker Heißmann και, για πρώτη φορά, τη Sandra Rieß.

Αλλά και φέτος, λόγω της τεταμένης κατάστασης της πανδημίας, το BR δεν μεταδίδει από το μεγάλο Frankenhalle της Νυρεμβέργης, αλλά μικρότερα και χωρίς κοινό ζωντανά από το στούντιο Unterföhring στα ανατολικά του Μονάχου.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.