Στη Γερμανία ένα ολόκληρο χωριό είναι προς πώληση

Μια ευκαιρία που είναι “μοναδική στην Ευρώπη”: έτσι διαφημίζει ένας κτηματομεσίτης αυτή την ασυνήθιστη προσφορά. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν κάτι λιγότερο από 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

Έξι χιλιόμετρα από το Lüneburg και μόλις 40 λεπτά οδικώς από την Χανσεατική πόλη του Αμβούργου: εδώ βρίσκεται το μικρό χωριό Böhmsholz – με το δικό του σήμα – σε μια δασώδη περιοχή.

Υπάρχουν συνολικά έξι κτίρια σε περίπου 14.000 τετραγωνικά μέτρα. Η τιμή αγοράς είναι λίγο πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

“Αυτή η αποκλειστική ευκαιρία να αποκτήσετε το δικό σας χωριό ως κεφαλαιουχική επένδυση, οικογενειακή κατοικία, κέντρο υγείας ή συνεταιριστική αγορά σε άμεση γειτνίαση με μια μεγάλη μητρόπολη είναι μοναδική στην Ευρώπη”, αναφέρει το εκθεσιακό δελτίο ακινήτων του μεσίτη Dahler Company.

Κοντά στο Αμβούργο: 6 κτίρια με 33 δωμάτια προς πώληση

Πωλούνται ένα πρώην πανδοχείο, το οποίο πρέπει να εκμισθωθεί σε μακροπρόθεσμη βάση, πέντε κτίρια κατοικιών και ένας στάβλος αλόγων.

Σύμφωνα με την περιγραφή, διατίθενται οκτώ έως εννέα διαμερίσματα με 33 δωμάτια και συνολική επιφάνεια διαβίωσης άνω των 1.400 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτή τη στιγμή, το χωριό έχει τέσσερις κατοίκους: εκτός από τους ίδιους, ζουν εκεί ένας καλλιτέχνης και ένας γιατρός, ενώ ο στάβλος αλόγων είναι μισθωμένος, λένε οι ιδιοκτήτες στο t-online.

Το αγόρασαν πριν από τρία χρόνια για 850.000 ευρώ. Τώρα πρόκειται να πωληθεί για κάτι λιγότερο από 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

“Συνειδητοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του χρόνου μας στο Böhmsholz ότι είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι με την παλιά μας πατρίδα, την Ισπανία, και επιστρέφουμε εκεί”, εξηγούν την απόφασή τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαινίσει εκτενώς όλα τα σπίτια τους, συμπεριλαμβανομένου του Waldhof. Αρχικά, ήθελαν να εφαρμόσουν εδώ την ιδέα ενός “βιώσιμου χωριού”.

Το Böhmsholz ανατρέχει σε μια μακρά ιστορία

Το μικρό χωριό, το οποίο περιβάλλεται από έξι εκτάρια βοσκοτόπων και λιβαδιών, αποτελούσε στο παρελθόν δημοφιλή προορισμό για τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

“Σε ειδικές περιπτώσεις, για παράδειγμα στις γιορτές, οι άνθρωποι γιόρταζαν εκεί”, λέει το ζευγάρι. Το Waldgasthof μπορούσε επίσης να ενοικιαστεί για ιδιωτικά πάρτι.

Η μεγάλη αίθουσα που προοριζόταν για το σκοπό αυτό υπάρχει ακόμη και σήμερα. Δίπλα του έχουν χτιστεί τρεις κατοικίες.

Στο παρελθόν, το χωριό χρησιμοποιήθηκε επίσης ως κατασκήνωση για δεκαετίες. “Πολλά παιδιά από το Αμβούργο και τη γύρω περιοχή πέρασαν εδώ τις σχολικές τους διακοπές”, λένε οι ιδιοκτήτες.

Τι είναι δυνατό στο χωριό

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, στο Böhmsholz θα μπορούσαν να ζήσουν συνολικά περίπου 35 άτομα.

Λένε ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί ενδιαφερόμενοι, ορισμένοι από τους οποίους θα ακολουθούσαν μια παρόμοια ιδέα με τη δική τους.

Το ζευγάρι σχεδίαζε να στήσει εκεί μια οικολογική φάρμα και να την ενοικιάσει σε ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ως αγρότες.

Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν αυτοεξυπηρέτηση, χορτοφαγική ή vegan γαστρονομία, ένα σπίτι γιόγκα ή μια υπαίθρια σκηνή.

Σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη, όλα τα κτίρια διαθέτουν ενδοδαπέδια θέρμανση.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.