«Στοπ» στα μετρητά στη γερμανική αγορά ακινήτων

Νομοθεσία που θα απαγορεύει τις συναλλαγές σε μετρητά στην αγορά ακινήτων ετοιμάζει η Γερμανία, προκειμένου να εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και άλλων οικονομικών εγκλημάτων.

«Η εθνική αξιολόγηση κινδύνου δείχνει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα στον τομέα των ακινήτων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ την Πέμπτη στο Βερολίνο, μιλώντας σε συνεδρίαση της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF).

Απέτυχε η μείωση του φόρου στα καύσιμα στη Γερμανία

Η Γερμανία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία του εν λόγω διακυβερνητικού οργανισμού, ο οποίος θέτει διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η FATF, μεταδίδει το Bloomberg, αναμένεται τον Αύγουστο να δημοσιεύσει έκθεση για τη Γερμανία, αφού εξετάσει το ιστορικό της χώρας στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

Η γερμανική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή BaFin ελέγχεται διότι δεν εντόπισε προβλήματα στην εταιρεία πληρωμών Wirecard AG, η οποία κατέρρευσε το 2020.

Πηγή: euro2day

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.