Στουτγάρδη: Απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στο κέντρο της πόλης

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι εστιάτορες δεν επιτρέπεται πλέον να σερβίρουν Glühwein. Η πόλη της Στουτγάρδης απαγόρευσε στα εστιατόρια να πωλούν αλκοολούχα ποτά για άμεση κατανάλωση στο κέντρο της Στουτγάρδης.

Η απαγόρευση ισχύει από το Σάββατο εντός της πόλης – για όλο το εικοσιτετράωρο. Το γραφείο δημόσιας τάξης ανακοίνωσε την απαγόρευση με γενικό διάταγμα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση παραβίασης, απειλεί πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Οι μολύνσεις εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές“,  τόνισε ο δήμαρχος Clemens Maier δικαιολογώντας το μέτρο. Η συγκέντρωση πολλών ατόμων ενέχει κίνδυνο επειδή μπορεί να εξαπλώσει τον ιό.

Βλέπουμε ότι πλήθη σχηματίζονται μπροστά σε εστιατόρια που πωλούν αλκοολούχα ποτά – όπως ζεστό κρασί (Glühwein)”, λέει ο Maier. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που παραγγέλνουν και καταναλώνουν τα ποτά τους, χωρίς να τηρούν τις ελάχιστες αποστάσεις.

Δυστυχώς, πρέπει να παρέμβουμε εδώ επειδή ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ μεγάλος“, συμπλήρωσε ο Maier.

Το μέτρο αυτό έχει ισχύ έως τις  15 Ιανουαρίου – Οι εστιάτορες περιμένουν οικονομική βοήθεια

Όπως ανακοινώνει η πόλη της Στουτγάρδης, η παραλαβή ή η παράδοση φαγητού επιτρέπεται, εφόσον η παραγγελία δεν έχει γίνει στο εστιατόριο. Το μπουκάλι του κόκκινου κρασιού που παραδίδεται με την πίτσα δεν απαγορεύεται. Η γενική απόφαση λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2021.

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ήδη ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε κέντρα πόλεων και άλλους δημόσιους χώρους. Ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει αναλόγως.

Ο κλάδος προετοιμάστηκε αναλόγως. “Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη“, λέει ο Daniel Ohl, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων (Dehoga) της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Εάν αυτό το βήμα θεωρείται απαραίτητο από την πόλη της Στουτγάρδης ώστε να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, “πρέπει να το αποδεχτούμε“.

Για τους εστιάτορες, οι οποίοι τηρούν όλους τους κανόνες κατά την πώληση, “αυτό είναι φυσικά απογοητευτικό“, λέει ο Ohl. Η ένωση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα και δικαιολογημένα μέτρα. Πολύ πιο βασικό από την απαγόρευση αλκοόλ είναι κάτι άλλο: “το να φτάσει επιτέλους η [οικονομική] βοήθεια“.

Έλαβε απελπισμένες κλήσεις από επιχειρήσεις που δεν ήξεραν τι να κάνουν γιατί δεν είχαν λάβει απολύτως τίποτα. “Η κατάσταση είναι απελπιστική“, επισημαίνει ο Ohl.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:  Βάδη-Βυρτεμβέργη: Προσποιήθηκαν ατύχημα και έκλεψαν 50.000 ευρώ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.