Στουτγάρδη: Αστυνομικοί τραυματίζονται, έρχεται απαγόρευση στο κέντρο;

Στη Στουτγάρδη σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ πολλών νέων και της αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου. Πέντε αξιωματικοί τραυματίστηκαν.

Μετά από τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στο κέντρο της Στουτγάρδης, η πόλη και η αστυνομία εξετάζουν την απαγόρευση παραμονής σε πολλές δημοφιλείς περιοχές. “Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε μια απαγόρευση παραμονής στο Schlossplatz, το Kleiner Schlossplatz και το Oberer Schlossgarten.”

Οι περιορισμοί πρόκειται να ισχύουν τις Παρασκευές και τα Σάββατα από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. έως την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών στα τέλη Ιουλίου.

Μια παρατεταμένη απαγόρευση θα μπορούσε να αποτρέψει τη συσσώρευση πλήθους, όπως τελευταία στο Schlossplatz. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν εκεί αργά το Σάββατο το βράδυ και αρκετοί νέοι συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, πολλοί άνθρωποι είχαν βγει στο κέντρο της Στουτγάρδης κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ. Αργά το απόγευμα, βρίσκονταν κυρίως στην περιοχή της πλατείας του παλατιού και στην Freitreppe. Από τις 10 μ.μ., οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν σε μεμονωμένες ομάδες ανθρώπων σχετικά με την τρέχουσα απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ και τους ενημέρωσαν για τους κανονισμούς του διατάγματος κορωνοϊού.

Γύρω στα μεσάνυχτα η διάθεση άλλαξε και σημειώθηκαν συγκρούσεις. Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων αποφάσισε να διώξει το πλήθος από την Freitreppe.

Οι αξιωματούχοι είχαν ζητήσει από τους ανθρώπους να απομακρυνθούν προς την κατεύθυνση του κύριου σιδηροδρομικού σταθμού. Ακολούθησαν ρίψεις μπουκαλιών, και προσβολές. Χρησιμοποιήθηκε επίσης σπρέι πιπεριού.

Για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο, η αστυνομία μπλόκαρε τους δρόμους πρόσβασης γύρω από το Schlossplatz και την Königstraße για μικρό χρονικό διάστημα.

Περίπου στις 2 π.μ., η κατάσταση είχε ηρεμήσει. Κατά τη διάρκεια των επακόλουθων ελέγχων, σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαπίστωσαν διάφορες ζημιές στην περιοχή της Königstrasse.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης Thomas Strobl περιγράφει τις ταραχές στη Στουτγάρδη ως εντελώς ακατανόητες και απολύτως απαράδεκτες. Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι έλκονται στο ύπαιθρο μετά από μήνες μέσα στο σπίτι, αλλά αυτό πρέπει να συμβεί “ειρηνικά και στο πλαίσιο των εφαρμοστέων κανόνων”, δήλωσε ο Strobl.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.