Στουτγάρδη: Διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων

Σειρά εκδηλώσεων διάφορων οργανώσεων πραγματοποιούνται σήμερα στη Στουτγάρδη με διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορoνaϊού.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση αναμένεται θα είναι το απόγευμα η συγκέντρωση των «Σκεπτόμενων κόντρα στο ρεύμα» (Quedencker), μιας πρωτοβουλίας που παρακολουθείται από τη μυστική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, επειδή στις γραμμές της δραστηριοποιούνται ακροδεξιοί.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή 2.500 ατόμων, η αστυνομία αναμένει περισσότερους, δεδομένου ότι η θα έρθουν και αρκετοί διαδηλωτές εκτός Στουτγάρδης όπως οι ακροδεξιοί «Παλιοί Χούλιγκαν» από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σε μια διαδήλωση ομοϊδεατών στην πόλη Κάσσελ το Μάρτιο συμμετείχαν 20.000 αντί 6.000 άτομα, όπως είχε δηλωθεί.

Πολλά από αυτά δεν τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής, ενώ αρκετά συμμετείχαν σε βίαιες συγκρούσεις.

Η αστυνομία στη Στουτγάρδη δεν αποκλείει σήμερα παρόμοιες σκηνές.

Πολύ περισσότερο που διάφορες αριστερίστικες ομάδες σκοπεύουν να παρεμποδίσουν τις διαδηλώσεις των διαφωνούντων με το lockdown στη Στουτγάρδη.

Νομικά κωλύματα

Λίγο πριν τις σημερινές κινητοποιήσεις το Υπουργείο Υγείας του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης είχε ζητήσει την απαγόρευση των διαδηλώσεων, παραπέμποντας στους ισχύοντες κανονισμούς για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο αρμόδιος για αυτό το μέτρο δήμος της Στουτγάρδης απέρριψε το αίτημα, επειδή, όπως επιχειρηματολόγησε, δεν μπορεί να τεκμηριώσει νομικά μια απαγόρευση.

Ανακοίνωσε όμως ότι θα θέσει όρους.

Όπου δεν τηρηθούν, θα διαλύεται η συγκέντρωση. Εκατοντάδες αστυνομικοί από όλοι τη Γερμανία έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στη Στουτγάρδη σε περίπτωση ανάγκης θα χρησιμοποιηθούν και εκτοξευτήρες νερού.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.