Στουτγάρδη: Διαμαρτυρία κατά των προστατευτικών μέτρων

Σε μια διαδήλωση ενάντια στα προστατευτικά μέτρα του κορωνοϊού τα Θεοφάνεια, δεν συμμορφώθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες με τις απαιτήσεις. Η αστυνομία αντέδρασε και διέκοψε την διαδήλωση.

Στουτγκάρδη – Υπό αυστηρές συνθήκες, σχεδόν 300 επικριτές κατά των μέτρων προστασίας της πανδημίας έκαναν διαμαρτυρία μπροστά στο δημαρχείο στη Στουτγάρδη το βράδυ της Τετάρτης.

Oρισμένοι από τους διαδηλωτές διαχωρίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Karlsplatz, όπου στη συνέχεια εκπρόσωποι της πόλης της Στουτγάρδης διέλυσαν τη διαδήλωση.

Μία από τις προϋποθέσεις ήταν ότι η συνάντηση έπρεπε να πραγματοποιηθεί χωρίς να γίνει πορεία. Ο αιτών, ιδιώτης, το είχε υποσχεθεί αυτό την προηγούμενη μέρα σε μια συνάντηση με εκπροσώπους του γραφείου δημόσιας τάξης και της αστυνομίας.

Αλλά μετά από περίπου μια ώρα δεν τηρήθηκε αυτό: Μια ομάδα ακολούθησε την πρόταση του μέλους του κρατικού κοινοβουλίου Heinrich Fiechtner (μη εγγεγραμμένος) και μεταφέρθηκε στην Karlsplatz.

Ο πρόεδρος προσπάθησε να σταματήσει την πορεία προς την Karlsplatz με μια ανακοίνωση και να αποστασιοποιηθεί από τη δράση. Ωστόσο, η πόλη διέλυσε την εκδήλωση λίγο αργότερα.

Οι προϋποθέσεις περιλάμβαναν επίσης ότι οι συμμετέχοντες έπρεπε να φορούν μάσκες. Όποιος είχε πιστοποιητικό έπρεπε να το δείξει. “Στη συνέχεια θα ελέγξουμε αυτά τα πιστοποιητικά ως προς την εγκυρότητά τους“, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στους συμμετέχοντες που δεν φορούσαν μάσκα, δόθηκε ξεχωριστός χώρος για τη συνάντηση στην πλατεία της αγοράς. Μερικοί άνθρωποι στάθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν, ενώ άλλοι παρέμειναν με το πλήθος.

Δεδομένου ότι ομάδες διαδηλωτών συνέχισαν να πορεύονται προς την Karlsplatz μετά τη διάλυση της συνάντησης, η αστυνομία αναγκάστηκε να παρέμβει. Διέλυσε το πλήθος και κατέγραψε προσωπικά στοιχεία των διαδηλωτών.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει αρκετές φορές στην πλατεία της αγοράς ότι οι παραβιάσεις θα τιμωρούνταν με πρόστιμο έως 500 ευρώ.

Όλα τα νέα για τη Στουτγκάρδη ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.