Στουτγάρδη: Ο δήμαρχος Nopper ζητά περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων

Εάν τα περιστατικά παραμείνουν σταθερά, ο δήμαρχος της Στουτγάρδης θεωρεί ότι είναι πιθανό να γίνουν περαιτέρω ανοίγματα στο εμπόριο, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό.

Στουτγάρδη – Από τις 14 Φεβρουαρίου 2021, η επταήμερη επίπτωση των αναφερόμενων λοιμώξεων στη Στουτγάρδη είναι κάτω από το όριο των 35.

Σε μια εθνική σύγκριση των μεγάλων πόλεων, η πρωτεύουσα του κρατιδίου έχει τη δεύτερη χαμηλότερη συχνότητα. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Frank Nopper την Παρασκευή.

“Αυτές οι τιμές οφείλονται επίσης στην προσοχή των πολιτών της Στουτγάρδης. Επίσης στην προθυμία τους να υποστηρίξουν τους περιορισμούς της πανδημίας”, δήλωσε ο δήμαρχος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Nopper χαιρέτισε ρητά την εκστρατεία τεστ από την πόλη, την πολιτεία και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση Ως πολύτιμη υποστήριξη για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο δήμαρχος συνέχισε: “Παρά τις βελτιωμένες τιμές επίπτωσης, όλοι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί. Ακόμη και ειδικά με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες”.

Χαλάρωση του lockdown

Ωστόσο, ο δήμαρχος στη Στουτγάρδη ζητά  επίσης περαιτέρω χαλάρωση: “Εάν οι τιμές επίπτωσης παραμένουν σταθερές, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις, που διατάζουν τους κανονισμούς της πανδημίας, πρέπει στη συνέχεια σταδιακά να συνεχίσουν να ανοίγουν το εμπόριο λιανικής, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, πέρα από το άνοιγμα κέντρων παιδικής μέριμνας και σχολείων, σύμφωνα με τους κανονισμούς υγιεινής”.

Ο Nopper προειδοποιεί επίσης για “σαφή κριτήρια, κατανοητά για τον πληθυσμό και την οικονομία”, στα οποία οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις βασίζουν τις αποφάσεις τους για την πανδημία:

“Ένα αξιόπιστο βήμα προς βήμα σχέδιο για ανοίγματα και, σε περίπτωση δυσμενών εξελίξεων, επίσης για κλείσιμο, είναι επιθυμητό.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες ψυχολογικές και οικονομικές συνέπειες και τον κίνδυνο τρίτου lockdown, μια προοπτική ανοίγματος και χαλάρωση μέτρων δικαιολογείται στην τρέχουσα φάση”, δήλωσε ο δήμαρχος Nopper στη Στουτγάρδη.

Τα τεστ αντιγόνων πρέπει να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Το Κέντρο Δοκιμών της Στουτγάρδης στο Cannstatter Wasen είναι υπεύθυνο για την οργάνωσή τους.

Ως εκ τούτου, από τώρα και στο εξής, μαθητές και σπουδαστές από όλους τους τομείς σπουδών αναζητούνται ξανά για να βοηθήσουν στα τεστ στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία για 15 ευρώ την ώρα μεταξύ 7.15 π.μ. και 1.45 μ.μ.

Θα εκπαιδευτούν από το τμήμα υγείας. Οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν μέσω email στη διεύθυνση a.wertauer@aerzteschillerplatz.de.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.