Στουτγάρδη: Ο πύργος τηλεόρασης θα προταθεί για μνημείο της UNESCO

Ο πύργος της τηλεόρασης της Στουτγάρδης πρόκειται να γίνει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ως η υψηλότερη αρχή προστασίας μνημείων, το Υπουργείο Οικονομίας του κρατιδίου προετοιμάζει μια αντίστοιχη αίτηση.

Ο τηλεοπτικός πύργος της Στουτγάρδης θεωρείται ο πρόγονος των τηλεοπτικών πύργων. Χτίστηκε το 1956 από τον πολιτικό μηχανικό Fritz Leonhardt και τον αρχιτέκτονα Erwin Heinle ως ο πρώτος τηλεοπτικός πύργος στον κόσμο στη Στουτγάρδη και έχει γίνει μοντέλο πύργων σε όλο τον κόσμο χάρη στη λεπτή του μορφή από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ο πύργος τηλεόρασης της Στουτγάρδης ύψους 217 μέτρων αποτελεί διατηρητέο κτήριο από το 1986. Τώρα πρόκειται να συμπεριληφθεί στον εθνικό κατάλογο προτάσεων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

“Αυτό μας κάνει πολύ περήφανους”, δήλωσε ο Kai Gniffke. Ο διευθυντής του SWR επισημαίνει επίσης ότι το SWR, τότε ακόμα SDR, είχε αναλάβει ολόκληρη τη χρηματοδότηση.

Ως πρωτοποριακή δομή, εξακολουθεί να εκπροσωπεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στη γερμανική ιστορία της γερμανικής ραδιοφωνίας.

“Η ιδέα της κατασκευής του τηλεοπτικού πύργου της Στουτγάρδης καταδεικνύει το πρωτοποριακό πνεύμα της Βάδης-Βυρτεμβέργης”.

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης μπορεί να υποβάλει συνολικά δύο προτάσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα οδηγηθούν στην εθνική προεπιλογή.

Ο γερμανικός κατάλογος προτάσεων θα ενημερωθεί στις αρχές του 2024. Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με την αντίστοιχη πρόταση του Υπουργείου Οικονομίας ως της υψηλότερης αρχής προστασίας μνημείων, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη.

Η συντήρηση μνημείων του κρατιδίου θα διεξάγει έρευνα στο κτίριο και τους κατασκευαστές του τους επόμενους μήνες, προκειμένου να μπορέσει να επεξεργαστεί ένα πειστικό σχέδιο για την εθνική διαδικασία προεπιλογής.

Υπάρχουν επί του παρόντος έξι Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Από το 2016, αυτά περιλαμβάνουν τα σπίτια Corbusier στον οικισμό Weissenhofsiedlung στη Στουτγάρδη.

Πιο πρόσφατα, το 2017, τα σπήλαια και η τέχνη της εποχής των παγετώνων της Schwäbische Alb στο Ach και στο Lonetal εισήχθησαν στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.