Στουτγάρδη: Περιοχές κάνουν χρήση του φρένου έκτακτης ανάγκης

Στα νοτιοδυτικά της χώρας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται σημαντικά – περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται ξανά με τον ιό στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Δύο περιφέρειες κάνουν χρήση του φρένου έκτακτης ανάγκης από την Τετάρτη.

Στουτγάρδη – Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την εκτεταμένη χαλάρωση του lockdown, η χρήση του φρένου έκτακτης ανάγκης που συμφωνήθηκε από τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις τίθεται σε ισχύ σε πολλές πόλεις της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Σε αρκετές περιοχές του κρατιδίου, η επίπτωση 7 ημερών για τρεις συνεχόμενες ημέρες ήταν πάνω από την αξία των 100 επιβεβαιωμένων νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους.

Εκεί, τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας γίνονται πλέον αυστηρότερα – τίθεται σε ισχύ το λεγόμενο φρένο έκτακτης ανάγκης.

Δύο περιοχές επηρεάζονται επίσης στην ευρύτερη περιοχή στη Στουτγάρδη από τη χρήση του φρένου έκτακτης ανάγκης: Esslingen και Göppingen.

Και στις δύο περιπτώσεις, η επίπτωση των 7 ημερών ήταν για μέρες πάνω από 100. Οι κανόνες ορίζουν ότι μεγάλα τμήματα του λιανικού εμπορίου, καθώς και ζωολογικοί κήποι, μουσεία και άλλες εγκαταστάσεις σε αυτές τις περιοχές πρέπει να κλείσουν ξανά.

Ο πιο σημαντικός δείκτης είναι ο εβδομαδιαίος μέσος αριθμός νέων λοιμώξεων που επιβεβαιώνονται με εργαστηριακές εξετάσεις ανά 100.000 κατοίκους (επίπτωση 7 ημερών).

Μετά από μια σταθερή πτώση τις τελευταίες εβδομάδες, η τιμή στη Γερμανία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη πιο συγκεκριμένα συνέχισε πρόσφατα να αυξάνεται και πλησιάζει το 100.

Επί του παρόντος επιβεβαιώνονται 70.000 νέες λοιμώξεις κάθε εβδομάδα. Το ποσοστό είναι υψηλότερο στις ανατολικές γερμανικές ομοσπονδιακές πολιτείες, κυρίως στη Θουριγγία.

Εκεί η επίπτωση 7 ημερών την Τρίτη ήταν 173. Η Σαξονία και η Σαξονία-Άνχαλτ είναι επίσης πάνω από το 100. Αυτή η τιμή είναι προς το παρόν χαμηλότερη στο Saarland στα 53.

Αύξηση του δείκτη επίπτωσης σχεδόν σε όλη τη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η επίπτωση των 7 ημερών έχει αυξηθεί σχεδόν παντού σε εβδομαδιαία σύγκριση, εν μέρει λόγω των μεμονωμένων μεγαλύτερων εστιών κρουσμάτων.

Οι νυχτερινοί περιορισμοί εξόδου ισχύουν μόνο σε περιοχές όπου η επίπτωση 7 ημερών ήταν πάνω από 100 για επτά συνεχόμενες ημέρες. Αυτός είναι ο νέος κανονισμός, ο οποίος εφαρμόζεται από τις 8 Μαρτίου.

Οι μεταλλάξεις του ιού συνεχίζουν επίσης να εξαπλώνονται. Όλο και περισσότερα εργαστήρια και πανεπιστημιακές κλινικές εξετάζουν θετικά δείγματα διαφόρων μεταλλάξεων και αναφέρουν τα περιστατικά στην Κρατική Υπηρεσία Υγείας.

Η βρετανική μετάλλαξη αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Υγείας, περισσότερο από κάθε δεύτερη μόλυνση οφείλεται επί του παρόντος σε αυτές.

Στην περιοχή της Στουτγάρδης, καμία από τις περιοχές δεν είναι κάτω από το όριο των 50 επιβεβαιωμένων νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.