Στουτγκάρδη: Χαμός σε σταθμό τεστ κορωνοϊού λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Οι βοηθοί στο εξεταστικό κέντρο κορωνοϊού στο Cannstatter Wasen δεν προλαβαίνουν τον κόσμο. Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, πολλοί άνθρωποι στη Στουτγκάρδη θέλουν να κάνουν το τεστ κορωνοϊού.

Ουρές αυτοκινήτων στο εξεταστικό κέντρο κορωνοϊού στο Bad-Cannstatt το Σάββατο. Μπλοκαρισμένα αυτοκίνητα στην είσοδο. Η πόλη της Στουτγκάρδης επισημαίνει στον ιστότοπο της ότι τα ραντεβού στο σταθμό στο Cannstatter Wasen γίνονται μόνο κατόπιν online ραντεβού.

Οι οδηγοί έχουν πρόσβαση στο Cannstatter Wasen μέσω της Talstrasse. Το εξεταστικό κέντρο βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης P10. Υπάρχουν πολλά σημεία τεστ εκεί: για οδηγούς, ποδηλάτες και πεζούς.

Πρόσθετοι δοκιμαστικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα

Το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη έχει ήδη ανταποκριθεί στο αίτημα πολλών ανθρώπων να εξεταστούν για τον ιό πριν από τα Χριστούγεννα.

Μαζί με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στα νοτιοδυτικά, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει σταθμούς τεστ σε συνολικά 150 τοποθεσίες στο κρατίδιο.

Η προσφορά στις 23 και 24 Δεκεμβρίου απευθύνεται επομένως σε όλους όσους θέλουν να επισκεφθούν συγγενείς τις ημέρες των Χριστουγέννων που ανήκουν σε ομάδα κινδύνου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος την Πέμπτη.

Με αυτήν την εκστρατεία θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν πρέπει να περάσει τα Χριστούγεννα μόνος“, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Manfred Lucha (Πράσινοι).

Το κρατίδιο παρέχει περίπου 80.000 γρήγορα τεστ

Το κρατίδιο παρέχει περίπου 80.000 γρήγορα τεστ για το σκοπό αυτό. Εθελοντές από τις υπηρεσίες του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού (DRK), Malteser Hilfsdienst, Johanniter-Unfall-Hilfe και Arbeiter-Samariter-Bund προσφέρουν τα τεστ σε όλο το κρατίδιο.

Μόνο ο DRK  αναμένεται να αναπτύξει πολύ περισσότερους από χίλιους εργαζόμενους  για το σκοπό αυτό σε εθνικό επίπεδο. Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού αναμένουν υψηλή ζήτηση. Σε μεγάλες πόλεις, όπως η Στουτγκάρδη, θα είναι επομένως απαραίτητο να κάνετε πρώτα εγγραφή για το τεστ κορωνοϊού.

Στην πρωτεύουσα του κρατιδίου έχει προγραμματιστεί να μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού εκ των προτέρων. Μπορείτε όμως να έρθετε από τα περισσότερα μέρη χωρίς εγγραφή.

Οι κανόνες απόστασης και η απαίτηση χρήσης μάσκας συνεχίζουν να ισχύουν

Οι δοκιμαστικοί σταθμοί πρέπει να δημιουργηθούν σε εξωτερικούς χώρους, σε κτίρια, αλλά και ως σταθμοί για τους οδηγούς. Με έναν κεντρικό σχεδιασμό, η εφαρμογή δεν θα ήταν δυνατή πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του DRK.

Τα γρήγορα τεστ που προσφέρονται δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα λεγόμενες τεστ PCR. Η εγκυρότητα είναι στο 90%-95%. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, δεν θα λάβετε πιστοποιητικό.

Επομένως, ακόμη και με αρνητικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνεχίσετε να τηρείτε τους ισχύοντες κανονισμούς σχετικά με την τήρηση αποστάσεων ή την απαίτηση χρήσης μάσκας.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.