Στουτγκάρδη: Οι καλαντιστές (Sternsinger) βρίσκουν νέα πηγή εσόδων

Οι τραγουδιστές των χριστουγεννιάτικων καλάντων (Sternsinger) πρέπει και αυτοί να μείνουν σπίτι αυτή τη χρονιά. Ωστόσο, προσπαθούν να ενημερώσουν τον πληθυσμό για την νέα τους ιδέα.

Στουτγκάρδη – Τι δουλειά! Η Danielle και ο Helmut Allmendinger από το βόρειο τμήμα της Στουτγκάρδης εξάντλησαν κάθε περιθώριο για να καταστήσουν δυνατή την εκστρατεία χριστουγεννιάτικων τραγουδιών στην καθολική ενορία του St. Georg αυτή τη δύσκολη χρονιά.

Φυσικά συμβατά με τους κανονισμούς του κορωνοϊού. Αυτό θα μπορούσε να πετύχει μόνο αν δύο αντί για τα συνηθισμένα τέσσερα παιδιά ξεκινούσαν με τις παραδοσιακές ενδυμασίες για να μοιράσουν ευλογίες και να συλλέξουν δωρεές.

Αδέλφια ή παιδιά από το πολύ δύο νοικοκυριά. Αλλά πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό; «Ίσως με τη βοήθεια χαρτονιών,» σκέφτηκε ο Helmut Allmendinger. Η ιδέα του ήρθε κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του.

Από τότε, οι Allmendinger, μαζί με άλλους αφοσιωμένους ενορίτες από το St. Georg, εφαρμόζουν το σχέδιο αυτό.

Η μαγευτική ιδέα: Δύο παιδιά πρέπει να αντιπροσωπεύουν τέσσερις χαρακτήρες

Και έτσι προχώρησαν: Φωτογράφισαν ένα παιδί-τραγουδιστή με διάφορα κοστούμια, έκαναν εκτυπώσεις σε μορφή αφίσας και έκοψαν τα κεφάλια. Τώρα διαφορετικά παιδιά μπορούν να κοιτάξουν μέσα από τις φωτογραφίες – παρόμοια με τους τοίχους φωτογραφιών σε ένα λούνα παρκ.

Τα παιδιά πρέπει στη συνέχεια να έχουν μια φωτογραφία δεμένη στο μπροστινό μέρος και μια φωτογραφία στο πίσω μέρος σαν ένα σάντουιτς. Έτσι, δύο παιδιά μπορούν να αντιπροσωπεύουν τέσσερις μορφές – τους τρεις σοφούς και το αστέρι.

50 τέτοιες φωτογραφίες είναι διαθέσιμες για τις περιηγήσεις μεταξύ της 3ης και της 6ης Ιανουαρίου.

«Ήμασταν καλά εξοπλισμένοι. Μόνο ένα lockdown θα μπορούσε σαμποτάρει το όλο εγχείρημα», λέει η Danielle Allmendinger. Πράγμα που έγινε τώρα.

Η επισκοπή του Ρότενμπουργκ-Στουτγκάρδης ανακοίνωσε την Τετάρτη: «Στις αρχές του νέου έτους, οι τραγουδιστές δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στους ανθρώπους ως συνήθως, αλλά θα λάβουν μέρος στις εκκλησιαστικές λειτουργίες τα Θεοφάνεια (6 Ιανουαρίου)», ανακοίνωσε η επισκοπή.

Όμως όλη η δουλειά δεν θα γινόταν να είναι μάταια.

Οι Allmendinger και άλλα μέλη της κοινότητας εργάζονται πάνω σε νέες ιδέες για να σώσουν τη φετινή εκστρατεία. Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για έναν καλό σκοπό: Δωρεές για άπορα παιδιά στην Ουκρανία.

Οι Sternsinger θεωρούνται η μεγαλύτερη εκστρατεία βοήθειας στον κόσμο από παιδιά για παιδιά. Αυτή είναι  και η κινητήρια δύναμη για τους Allmendinger.

Τελευταία φορά οι τραγουδιστές από το St. Georg – 70 παιδιά και 40 συνοδοί – συγκέντρωσαν δωρεές περίπου 16.000 Ευρώ. Γενικά η επισκοπή του Rottenburg-Stuttgart συλλέγει χρήματα επιμελώς.

Οι 870 ομάδες Sternsinger τους συνεισέφεραν πέντε εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο των 49,3 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιανουάριο του 2020. Δεν προήλθαν περισσότερες δωρεές από καμία άλλη γερμανική επισκοπή.

Αυτή η όμορφη παράδοση πρέπει σίγουρα να τηρηθεί. Ως αντικατάσταση, οι Allmendinger και οι συνάδελφοί τους θέλουν να ηχογραφήσουν ένα βίντεο με βασιλιάδες από χαρτόνι στις 26 Δεκεμβρίου και να το συνδέσουν με την αρχική σελίδα του St. Georg.

Δημιουργούν επίσης μια αίθουσα συνομιλίας (Chatroom) για τις 6 Ιανουαρίου, στην οποία οι οικογένειες μπορούν να συνομιλήσουν με τους φίλους του διαδικτύου.

Επίσης, στις 6 Ιανουαρίου και μια άλλη Κυριακή τον Ιανουάριο, δύο παιδάκια-τραγουδιστές θα εμφανιστούν στην εκκλησιαστική λειτουργία.

Η περιοχή του St. Georg ελπίζει επίσης σε δωρεές μέσω της πώλησης των βασιλιάδων από χαρτόνι για καλό σκοπό στην τιμή των 50 ευρώ το καθένα. Τα ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον δήμο.

Σε άλλα μέρη της Στουτγάρδης, επίσης, οι ενορίες αφήνουν την φαντασία του καθενός ελεύθερη. Στην ενορία Stuttgart-Nordwest, στην οποία ανήκουν οι ενορίες της St. Theresia στο Weilimdorf, Salvator στο Giebel και St. Josef και St. Monika στο Feuerbach, παρέχονται επίσης πακέτα με ευλογημένη κιμωλία, με την οποία μπορείτε να γράψετε την ευλογία στην πόρτα του σπιτιού σας.

Στην εκκλησιαστική κοινότητα Stuttgart-Ost με τις εκκλησίες Herz Jesu, Bruder Klaus, St. Nikolaus και Heilig Geist, είναι προγραμματισμένο οι οικογένειες που εμπλέκονται κανονικά ως Sternsinger να καλούν μέλη της εκκλησίας και να τους μεταφέρουν ευλογίες με αυτόν τον τρόπο.

Το Kindermissionswerk προσφέρει επίσης τη δυνατότητα επίσκεψης στα ψηφιακά τραγούδια: ΕΔΩ

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.