Στουτγκάρδη-Zuffenhausen: Οικιστική ανάπτυξη με 360 νέα διαμερίσματα

Η εταιρεία στέγασης και αστικής ανάπτυξης της Στουτγάρδης εργάζεται σε ένα μεγάλο έργο στην Böckinger Strasse στην περιοχή Zuffenhausen – με κέντρο ημερήσιας φροντίδας και τόπους συνάντησης.

Stuttgart-Zuffenhausen – Στην περιοχή Zuffenhausen, η εταιρεία στέγασης και αστικής ανάπτυξης της Στουτγάρδης (Stuttgarter Wohnungs- und Städtebaugesellschaft mbH (SWSG)) θα χτίσει περίπου 360 νέα διαμερίσματα στην Böckinger Strasse έως το 2024.

Σύμφωνα με την SWSG, η οποία ξεκίνησε έναν διαγωνισμό για την επίτευξη αυτού του στόχου, το νέο κέντρο θα πρέπει να είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι ζωντανό και ανοιχτό. Και επίσης να είναι βιώσιμο.

Ο νικητής έχει πλέον καθοριστεί: Οι αρχιτέκτονες και οι πολεοδόμοι της UTA GmbH κατάφεραν να πείσουν την κριτική επιτροπή. Με μια καινοτόμο και ταυτόχρονα ολοκληρωμένη ιδέα.

Προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους νέους κατοίκους της συνοικίας και στους κατοίκους γύρω από τη νέα περιοχή του κτιρίου ένα κεντρικό σημείο συνάντησης, ένας ανοιχτός χώρος με ένα κέντρο φύλαξης παιδιών και ένας χώρος συνάντησης για τους ηλικιωμένους πρέπει να ενσωματωθεί στην περιοχή“.

Συνολικά πέντε εταιρείες αρχιτεκτονικής συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Ο σχεδιασμός των UTA Architekten und Stadtplaner GmbH με τους Koeber Landschaftsarchitektur GmbH, Bureau Baubotanik, Transsolar KlimaEngineering και ohlfschoch Architekten έπεισαν την εννεαμελή κριτική επιτροπή, υπό την προεδρία του Jens Wittfoht.

Ο σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός προβλέπει πράσινους χώρους τόσο για το κέντρο ημερήσιας φροντίδας όσο και για τον τόπο συνάντησης. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της SWSG. “Μια διώροφη κατασκευή στο σημείο συνάντησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους κατοίκους της γειτονιάς – συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων παιχνιδιού για παιδιά“.

Το κτήριο φύλαξης παιδιών αποτελείται από ένα διώροφο κτήριο, στο οποίο έξι ομάδες πρέπει να βρουν χώρο. “Ένας ευρύχωρος εξωτερικός χώρος με διαφορετικούς χώρους παιχνιδιού είναι συνδεδεμένος στη νότια πλευρά του κτηρίου. Και τα δύο κτήρια πρέπει κατά προτίμηση να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο σκυρόδεμα“, τονίζει η SWSG.

Ο Helmuth Caesar, τεχνικός διευθυντής της SWSG, εξηγεί: “Ο σχεδιασμός συνδυάζει έξυπνα την αρχιτεκτονική και τη φύση. Η ταράτσα του τελευταίου ορόφου του χώρου συνάντησης θα μπορούσε να γίνει ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο. Προσφέροντας στη γειτονιά ένα ευρύ φάσμα επιλογών“.

Ο Caesar δηλώνει επίσης ικανοποιημένος που η UTA έχει ενσωματώσει πολλές προτάσεις και ιδέες από τη συμμετοχή του κοινού το καλοκαίρι του περασμένου έτους στον σχεδιασμό. “Εδώ ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο της συνοικίας όπου σίγουρα θα ήθελε να συναντηθεί ολόκληρη η γειτονιά.”

Τα περίπου 360 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα χτίζονται σε έναν πρώην κυρίως αγροτικό χώρο. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει φέτος.

Για όλα τα νέα από την πόλη της Στουτγκάρδης ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Άουγκσμπουργκ: Σπάνια γέννηση τετράδυμων στο νοσοκομείο της πόλης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.