«Στραγγαλίζει» την Γερμανία η Gazprom

Εκτίναξε σε νέα ύψη για δεύτερη μέρα τις τιμές του φυσικού αερίου η Gazprom περιορίζοντας κι άλλο τις αποστολές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream που διοχετεύει αέριο στη Γερμανία μέσω Βαλτικής, κατά περίπου 60%.

Αφού ανακοίνωσε μείωση της χωρητικότητας του αγωγού κατά 40% την Τρίτη, η Gazprom διέκοψε σήμερα τη λειτουργία ενός τρίτου στροβίλου ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του μεγαλύτερου αγωγού της προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου να φτάσουν στα 117 ευρώ ανά ΜWh.

«Στοπ» στα μετρητά στη γερμανική αγορά ακινήτων

Την Τρίτη, η εταιρεία είπε ότι η μεταφορά αερίου θα περιοριζόταν στα 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως λόγω έλλειψης λειτουργικών συμπιεστών στο Portovaya, το σημείο εισόδου του Nord Stream στη ρωσική ακτή της Βαλτικής.

Το ζήτημα έχει προκύψει αφότου μια τουρμπίνα του αγωγού που είχε σταλεί στον Καναδά για συντήρηση, δεν έχει επιστραφεί ακόμα λόγω των κυρώσεων.

Μάλιστα, η Gazprom κατηγορούσε την Siemens για την καθυστέρηση.

Νωρίτερα την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι ο ρωσικός γίγαντας περιόρισε κατά 15% τις εξαγωγές φυσικού αερίου και προς τον ιταλικό όμιλο Eni.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.