Σβήνουν τα φώτα: Πώς οι δήμοι εξοικονομούν ενέργεια στη Γερμανία;

Λόγω της ενεργειακής κρίσης, πολλοί δήμοι αναζητούν σήμερα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων: Στην Κάτω Φραγκονία, οι πόλεις και οι δήμοι εξετάζουν αν μπορούν να απενεργοποιήσουν ή τουλάχιστον να μειώσουν τον φωτισμό των δρόμων τη νύχτα.

Μετατροπή σε λαμπτήρες LED

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στον φωτισμό των δρόμων είναι η μετάβαση από τους συμβατικούς λαμπτήρες σε λαμπτήρες LED.

Η πόλη Würzburg, για παράδειγμα, δηλώνει ότι 10.000 από τα 17.000 φώτα του δρόμου της είναι ήδη εξοπλισμένα με LED. Ως αποτέλεσμα, η πόλη έχει ήδη καταφέρει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας από 6,6 εκατομμύρια κιλοβατώρες σε 4,3 εκατομμύρια κιλοβατώρες ετησίως.

Οι πόλεις της Κάτω Φραγκονίας έχουν σημειώσει διαφορετική πρόοδο στη μετατροπή των φώτων των δρόμων τους σε λαμπτήρες LED, όπως δείχνει έρευνα της Bayerischer Rundfunk.

Ενώ το Rieneck (περιφέρεια Main-Spessart), το Schweinfurt και το Miltenberg έχουν ήδη εγκαταστήσει LED σχεδόν παντού, το Haßfurt (περιφέρεια Haßberge) έχει μετατρέψει μόνο το 50 τοις εκατό των φώτων του, το Aschaffenburg το 40 τοις εκατό και το Bad Königshofen (περιφέρεια Rhön-Grabfeld) το 28 τοις εκατό.

Να σβήσετε τελείως το φωτισμό;

Αλλά ακόμη και με τη χρήση φωτιστικών LED, η πλήρης απενεργοποίηση του φωτισμού τη νύχτα θα ήταν πιο αποτελεσματική. Ωστόσο, το μέτρο αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί προς το παρόν στην πόλη Würzburg: η ασφάλεια των χρηστών των δρόμων δεν θα ήταν πλέον εγγυημένη, δήλωσε η πόλη στο BR24.

Οι πόλεις Haßfurt, Rieneck, Bad Kissingen και Schweinfurt δήλωσαν επίσης στη Bayerischer Rundfunk ότι για λόγους ασφαλείας δεν θα μπορούσαν να φανταστούν το πλήρες σκοτάδι στους δρόμους τους – ακόμη και ανά ώρα.

Η εξασθένιση του φωτός ως συμβιβαστική λύση

Οι περισσότερες πόλεις και δήμοι επιλέγουν σήμερα μια συμβιβαστική λύση όσον αφορά τον φωτισμό των δρόμων. Το Würzburg, για παράδειγμα, ρυθμίζει τα φώτα LED των δρόμων του στο 60% της ισχύος τους μεταξύ 9 μ.μ. και 6 π.μ. Το Schweinfurt, επίσης, λειτουργεί τα φώτα σε μειωμένο επίπεδο μόνο μεταξύ 11.30 μ.μ. και 5.30 π.μ.

Η πόλη του Aschaffenburg χρησιμοποιεί μια ειδική μέθοδο: τα φώτα του δρόμου ανάβουν αυτόματα με την έναρξη του σούρουπου. Από τις 10 μ.μ. και μετά, η ισχύς των φαναριών θα μειωθεί στο μισό.

Το Karlstadt (περιοχή Main-Spessart) ενημερώνει κατόπιν αιτήματος ότι η πόλη εξοικονομεί ενέργεια με το να ανάβει τον φωτισμό των δρόμων αργότερα το βράδυ και να τον σβήνει νωρίτερα το πρωί.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.