Πόσο συνδέεται η ομάδα αίματος με σοβαρή νόσηση από Covid-19

Η ομάδα αίματος μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει ισχυρά τον κίνδυνο να αναπτύξει κάποιος σοβαρή COVID-19, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές αφού εξέτασαν περισσότερες από 3.000 πρωτεΐνες στο αίμα, συνέδεσαν 6 με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από κορωνοιό και 8 που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προστασία από σοβαρή νόσηση.

Μια από τις πρωτεΐνες (ABO) που συνδέεται με σοβαρή νόσηση καθορίζει την ομάδα αίματος, υποδεικνύοντας ότι οι ομάδες αίματος παίζουν σημαντικό ρόλο στο αν οι άνθρωποι εμφανίζουν σοβαρή νόσηση από COVID-19, σύμφωνα με τη νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLOS Genetics.

Ο Christopher Hübel, του King’s College, δήλωσε ότι τα ένζυμα βοηθούν να διαπιστωθεί η ομάδα αίματος ενός ανθρώπου και η νέα έρευνα το έχει συνδέσει με τον κίνδυνο νοσηλείας και τη μηχανική υποστήριξη ή τη θνητότητα.

Πρόσθεσε, ότι η νέα έρευνα δεν συνδέει συγκεκριμένη ομάδα αίματος με τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης αλλά καθώς προηγούμενη έρευνα ανακάλυψε ότι το ποσοστό ανθρώπων με ομάδα αίματος A είναι υψηλότερο σε ανθρώπους θετικούς στην COVID-19, αυτό υποδεικνύει ότι η ομάδα αίματος Α είναι πιο πιθανός υποψήφιος για νέες έρευνες.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αξιολογεί τόσο μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών στο αίμα για τη σύνδεσή τους με την COVID-19, και τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης σοβαρής νόσησης.

Πηγή: ιατροnet | PLOS Genetics

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.