Συνδιοργανώνουν το Παγκόσμιο Νέων Ελλάδα και Γερμανία

Κοινό αίτημα προς έγκριση για συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21) του 2023 έστειλαν οι ομοσπονδίες χάντμπολ Ελλάδας και Γερμανίας.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (OXE) ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με την αντίστοιχη της Γερμανίας (DHB) για την συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21) του 2023.

Η Ομοσπονδία της Γερμανίας που είχε αναλάβει το Παγκόσμιο Νέων, αποδέχθηκε την πρόταση της ΟΧΕ για συνδιοργάνωση του event και πλέον οι δύο ομοσπονδίες θα αποστείλουν τις επόμενες ημέρες κοινό αίτημα προς έγκριση στην Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF).

Παράλληλα η ΟΧΕ κατέθεσε επίσημο αίτημα στην ΙΗF για την ανάληψη των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων (Κ18) Beach Handball για τον Ιούνιο του 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας για την συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου του 2023, καθώς και του προγραμματισμού της Ομοσπονδίας, θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου που θα διοργανώσει η Ομοσπονδία αμέσως μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της IHF.

Στόχος της Ομοσπονδίας -με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού- είναι οι διοργανώσεις αυτές να καταστήσουν την Ελλάδα επίκεντρο του Παγκοσμίου Χάντμπολ τα καλοκαίρια του 2022 και του 2023 και να αναδείξουν τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η χώρα μας στον τομέα της διοργάνωσης μεγάλων events και του αθλητικού τουρισμού.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.