Συνεχίζεται η εργασία από το σπίτι στη Γερμανία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Ifo, περίπου το ένα τέταρτο των Γερμανών εργαζομένων εργάζεται ακόμη από το σπίτι. Από τις 20 Μαρτίου δεν υφίσταται πλέον η υποχρέωση για τηλεργασία.

Ωστόσο, το ποσοστό των εργαζομένων που εργάζονται από το σπίτι μειώθηκε ελάχιστα τον Απρίλιο. Πριν από τη λήξη της υποχρέωσης τον Μάρτιο, το ποσοστό ήταν 27,6%, ενώ τον Απρίλιο το ποσοστό ήταν 24,9%.

Το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών με έδρα το Μόναχο ανακοίνωσε τα στοιχεία αυτά τη Δευτέρα.

“Προφανώς, πολλές επιχειρήσεις έχουν προσαρμοστεί μόνιμα σε πιο ευέλικτα μοντέλα”, δήλωσε ο Jean-Victor Alipour, ειδικός σε θέματα τηλεργασίας στο Ινστιτούτο Ifo.

Η εργασία από το σπίτι παραμένει πιο διαδεδομένη από ό,τι σε άλλους τομείς: 35,3% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 38,7% τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Ifo.

Στον τομέα της πληροφορικής, μόνο μια μειοψηφία των εργαζομένων έχει επιστρέψει σε τηλεργασία μέχρι στιγμής: το μερίδιο του home office ήταν 72,3% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 76,8% τον Μάρτιο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.