Συνέντευξη με τον καρδιολόγο Αθηνών κ. Φαίδωνα Βόβολη

Ο επεμβατικός καρδιολόγος Αθηνών και επικεφαλής πολιτικού κόμματος “Ελεύθεροι Ξανά”, κ. Φαίδωνας Βόβολης, μιλά στο GRland.info για τον ίδιο, τον κορωνοϊό, τα μέτρα και τη δράση του ως ιατρός και πολιτικός.

Συνέντευξη

Κύριε Βόβολη, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, ώστε να σας γνωρίσουμε κι εμείς και οι αναγνώστες μας καλύτερα.

Υπηρετούσα και υπηρετώ την Καρδιολογία. Ένα χρόνο πριν, με όσα συνέβησαν παγκοσμίως, αισθάνθηκα την ανάγκη να βγω δημόσια και να πω στους ασθενείς μου την αλήθεια.

Να μην φοβούνται. Διαφώνησα με τα υπερβολικά μέτρα και την επιβολή τους στους πολίτες για μία ίωση που ναι μεν δεν γνωρίζαμε ακόμη στο 100% τη δράση της στον ανθρώπινο οργανισμό όμως, η αντιμετώπισή της παραβίαζε κάθε ιατρικό θέσφατο.

Ξέρετε τί με ενοχλούσε; Ο φόβος. Ο φόβος που τεχνητά προκαλούσαν στον κόσμο. Έναν χρόνο μετά, επιβεβαιώθηκα πλήρως. Όλα όσα έλεγα, επαληθεύτηκαν. Ο κόσμος στηρίζοντάς με, μας ζήτησε να βγούμε μπροστά.

Και έτσι έγινε. Το μόνο που σκεφτόμασταν είναι πώς θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους και την χώρα μας που μέρα με τη μέρα βλέπαμε να κατρακυλά ακόμη περισσότερο.

Ποια η έως τώρα συμβολή σας στο τομέα της Ιατρικής και συγκεκριμένα της Καρδιολογίας;

Έχω ιδρύσει το Καρδιολογικό κέντρο Κηφισιάς, ένα υπερσύγχρονο κέντρο που ασχολείται με όλες τις παθήσεις της καρδιάς.

Αναλαμβάνουμε τους ασθενείς ολοκληρωτικά, έχοντας στο ιατρείο μας ένα μεγάλο πλήθος ασθενών που πηγαίνουν από γενιά σε γενιά.

Ποια είναι η άποψή σας για την παρούσα κατάσταση της επιδημίας/πανδημίας;

Βρισκόμαστε σε μία εποχή ίωσης που ταλαιπωρεί τον πλανήτη. Οι περισσότερες εκ των κυβερνήσεων, για κάποιους λόγους, έχουν υπερμεγενθύνει το θέμα.

Πιστεύετε ότι οι επικρατούσες επιστημονικές απόψεις στο χώρο είναι οι ενδεδειγμένες;

Οι επικρατούσες επιστημονικές απόψεις δεν είναι πλειοψηφικές. Είναι απλά επικρατούσες, για κάποιους λόγους που πάλι οι κυβερνήσεις ξέρουν.

Τι θα κάνατε εσείς διαφορετικά εάν είχατε τη δυνατότητα;

Θα έκανα ό,τι γινόταν κάθε έτος με μία υπάρχουσα ίωση. Προστασία των ευπαθών, συστάσεις στον πληθυσμό αλλά όχι απάνθρωπους εγκλεισμούς και αδιανόητες μασκοφορίες σε εξωτερικούς χώρους.

Δράτε και πολιτικά, πείτε μας λίγα λόγια για την πολιτική σας δράση, τους στόχους σας και τις πολιτικές σας βλέψεις.

Η πολιτική μας δράση αυτή την ώρα έγκειται στην οργάνωση ενός σύγχρονου πυρήνα αντιμετώπισης των υπαρχόντων προβλημάτων.

Στόχοι και βλέψεις είναι ίδιες: η εξουσία της χώρας για την επανασύσταση του κράτους. Ενός κράτους μοντέλου στα Βαλκάνια αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες εν μέρει της πολιτικής αλλά και του κόσμου σχετικά με τον κορωνοϊό;

Δεν υπάρχουν ανησυχίες της πολιτικής σχετικά με τον κορωνοϊό. Υπάρχει σχέδιο, καλά οργανωμένο, που θα εκτροχιάσουμε οι υγιείς δυνάμεις του πλανήτη.

Θεωρείτε επιβεβλημένη τη χρήση μάσκας, και μάλιστα στην Ελλάδα, διπλής;

Ρωτάτε αν είναι επιβεβλημένη μια παράνοια; Δεν χρειάζεται.

Θεωρείτε τα έως τώρα ληφθέντα μέτρα επαρκή και δικαιολογημένα ή αντίθετα υπερβολικά;

Δεν δικαιολογούνται σύμφωνα με τους αριθμούς θνητότητας.

Συνέντευξη Φαίδων Βόβολης
Φαίδων Βόβολης

Τι γνώμη έχετε για τον εμβολιασμό και πιστεύετε πως μπορεί να γίνει υποχρεωτικός;

Μετά από 5-7 χρόνια όταν και γνωρίσουμε το εμβόλιο σύμφωνα με μελέτες, θα απαντήσω. Υποχρεωτική δεν θα γίνει ποτέ στη χώρα μου όσο υπάρχω καμία ιατρική πράξη.

Στη Γερμανία, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πολύς κόσμος αρνείται το εμβόλιο Astazensca. Γιατί και ποια η διαφορά με το εμβόλιο της Biotech;

Έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca προκαλεί θρομβοεμβολικά επεισόδια πάνω από τον μέσο όρο.

Είστε υπέρ ή κατά του εμβολιασμού κατά του COVID;

Δεν είμαι κατά των εμβολίων γενικά. Ειδικά για τον covid, τα εμβόλια είναι πρώιμα και σε φάση πειραματική. Όταν θα έχουμε πλήρεις μελέτες, θα τοποθετηθώ.

Πώς πιστεύετε ότι ο κορωνοϊός επηρεάζει τους ανθρώπους εν γένει, αλλά και τα παιδιά και την καθημερινή μας ζωή;

Οι πολιτικές επηρεάζουν τους ανθρώπους στην καθημερινή μας ζωή. Ο ιός αυτός έχει χαμηλή θνητότητα και δεν θα ασχολούμασταν ιδιαίτερα αν δεν τον είχαν χρησιμοποιήσει για ίδιους σκοπούς.

Ποιες πιστεύετε θα είναι οι επιπτώσεις της επιδημίας/πανδημίας στο μέλλον;

Οι πανδημίες κάνουν κύκλο σε 1,5-2 έτη. Οι όποιες επιπτώσεις θα έχουν σχέση με τα μέτρα τους

Τι θα θέλατε να συμβουλεύσετε τον ελληνικό λαό αλλά και τους πολιτικούς;

Στον Ελληνικό λαό: Να κρατήσει την ψυχραιμία του και να σκεφτεί σωστά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Στους πολιτικούς: Να είναι έτοιμοι για την οριστική πολιτική απόσυρσή τους που έρχεται.

Τέλος, πώς οραματίζεστε το μέλλον – προσωπικά, επαγγελματικά και πολιτικά;

Και τα τρία σχετίζονται με την διατήρηση του έθνους σε υψηλό επίπεδο. Το προσωπικό μου μπαίνει κάτω από τις ανάγκες του Έθνους.

Το επαγγελματικό μου έχει ήδη το δικό του δρόμο και ιστορία και το πολιτικό έχει σχέση με την εγκαθίδρυση της Ελλάδας ως ηγέτιδα δύναμη στη Νότια Ευρώπη και με την ευημερία των πολιτών της.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και καλή σας συνέχεια και πολλές επιτυχίες σε όλα!

Λίγα λόγια για την έως τώρα πορεία του ιατρού Φαίδωνα Βόβολη

  • Επιστημονικός συνεργάτης Καρδιολογικού Κέντρου Αθηνών
  • Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών
  • Πτυχ. Ιατρικής Σχολής Παν/μίου της Napoli, Italia Federico II (Πρότυπο πανεπιστήμιο από το 1288)
  • Μέλος της European Society of Cardiology
  • Ένας εκ των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας στο WHO (World Heart Failure Organization)
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Αρρυθμολογικής Εταιρείας
  • Με τη δική του ερευνητική ομάδα και δεκάδες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά έντυπα, καθώς και δεκάδες ομιλίες σε διεθνή συνέδρια.

Το όραμα του

Το όραμά του Φαίδωνα Βόβολη από τα νεαρά του χρόνια ήταν η Καρδιολογία. Έτσι, δημιουργήθηκε το Καρδιολογικό Κηφισιάς, ένα ανθρωποκεντρικό ιατρείο, που είναι δίπλα στους ασθενείς, εκτός από τις ώρες λειτουργίας του, 24 ώρες το 24ωρο για όποιο θεωρήσουν επείγον καρδιολογικό περιστατικό τους οι ίδιοι.

Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, θέληση, αλλά πάνω απ’ όλα την προσωπική φροντίδα του ιατρού. Με τη μεγαλύτερη γκάμα ειδικών καρδιολογικών εξετάσεων, είτε πόνο στο στήθος, είτε όποιου τύπου στηθαγχικό πόνο που προσομοιάζει με έμφραγμα του μυοκαρδίου νιώσει ο ασθενής, είτε μία ενοχλητική αρρυθμία, είτε πτώση των σφίξεων, είτε ταχυκαρδία, είτε λιποθυμία, είτε υπέρταση, είτε υπόταση, είτε το οτιδήποτε άπτεται στην Καρδιολογική φροντίδα (βαλβιδοπάθειες, περικαρδίτιδες, μυοκαρδιοπάθειες, μυοκαρδίτιδες κτλ.) ο ασθενής μας απευθύνεται σε αυτόν, στο ιατρείο του, στον ίδιο προσωπικά.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.