Σύνοδος της G7: Έλλειψη προσωπικού στις διοικητικές περιφέρειες

Η ασφάλεια της συνόδου κορυφής της G7 αποτελεί προτεραιότητα για τη βαυαρική αστυνομία. Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχει έλλειψη περίπου 30 τοις εκατό αξιωματικών. Αισθητή γίνεται η έλλειψη προσωπικού για παράδειγμα στο Άνω Παλατινάτο.

Η Ένωση Γερμανικής Αστυνομίας (DPolG) εκτιμά ότι περίπου το 30% των αστυνομικών της Βαυαρίας βρίσκονται σε υπηρεσία λόγω της συνόδου κορυφής της G7.

Όπως επιβεβαίωσαν η βαυαρική πολιτειακή ένωση και το γραφείο Τύπου της αστυνομίας που δημιουργήθηκε ειδικά για τη σύνοδο κορυφής της G7, κάθε αστυνομική διεύθυνση είναι εξίσου επιβαρυμένη από την άποψη αυτή.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει για τη διοικητική περιφέρεια του Άνω Παλατινάτου, για παράδειγμα, ότι από τους περίπου 2.300 αστυνομικούς, σχεδόν 700 αστυνομικοί είναι πιθανό να έχουν επιλεγεί για να αναπτυχθούν στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Elmau της Άνω Βαυαρίας.

Τα στοιχεία για την περιοχή δράσης της αστυνομικής διεύθυνσης της Κάτω Βαυαρίας είναι πιθανό να είναι παρόμοια, δεδομένου ότι ο αριθμός του προσωπικού είναι εξίσου μεγάλος.

Ο αριθμός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από το γραφείο Τύπου της αστυνομίας. Μια εκπρόσωπος δήλωσε ότι η προετοιμασία και η διαχείριση της Συνόδου Κορυφής της G7 2022 είναι μια μεγάλη προσπάθεια για το σύνολο της βαυαρικής αστυνομίας, η οποία, με την υποστήριξη αστυνομικών δυνάμεων εκτός Βαυαρίας, εξασφαλίζει την ασφάλεια της εκδήλωσης και του πληθυσμού.

Η αστυνομία βλέπει την ασφάλεια εγγυημένη στις περιφέρειες

Συνολικά περίπου 18.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για την προστασία της συνόδου κορυφής της G7. Η αστυνομία δεν θεωρεί ότι η ασφάλεια στη Βαυαρία και στις επιμέρους διοικητικές περιφέρειες κινδυνεύει.

“Εκτός από τη διασφάλιση της Συνόδου Κορυφής της G7 2022, η αστυνομία της Βαυαρίας θα συνεχίσει φυσικά να φροντίζει για την ασφάλεια σε ολόκληρο το κρατίδιο. Η διατήρηση της λειτουργίας των υπηρεσιών θα διασφαλιστεί, μεταξύ άλλων, με την απαγόρευση των διακοπών”, όπως αναφέρεται.

Έλλειψη προσωπικού: τα τμήματα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τον προγραμματισμό τους

Για τον Christian Kiener, πρόεδρο της περιφέρειας DPolG στο Άνω Παλατινάτο και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του κρατιδίου, η σύνοδος κορυφής της G7 σημαίνει επομένως ένα πράγμα πάνω απ’ όλα: περισσότερο φόρτο εργασίας για τους αστυνομικούς της Βαυαρίας.

“Η ουσία είναι ότι η ασφάλεια παραμένει εγγυημένη. Όμως, με λιγότερο προσωπικό, κάθε τμήμα πρέπει τώρα να αλλάξει τον προγραμματισμό του, ώστε να μπορεί να διατηρήσει τον αριθμό των αστυνομικών που βρίσκονται σε υπηρεσία”, λέει ο Kiener.

240.000 ώρες υπερωριών για τους αστυνομικούς της Ανατολικής Βαυαρίας

Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι αξιωματικοί πρέπει να εργάζονται περισσότερες ώρες, με λιγότερες ημέρες ρεπό μεταξύ των καθηκόντων τους. Ως αποτέλεσμα, η βαυαρική αστυνομία δημιουργεί περισσότερες υπερωρίες, προειδοποιεί ο Kiener.

Οι αξιωματικοί στην Κάτω Βαυαρία και το Άνω Παλατινάτο εργάζονται ήδη περίπου 120.000 ώρες υπερωριακής απασχόλησης, σύμφωνα με το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτημα του BR. Συνολικά, η βαυαρική αστυνομία έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,4 εκατομμύρια ώρες υπερωριών.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.