Σύνοδος G7: Φήμες τρομοκρατικής επίθεσης το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Το τρένο από το Garmisch-Partenkirchen προς το Μόναχο εκτροχιάστηκε ξαφνικά λίγο μετά την αναχώρησή του την Παρασκευή (03.03.2022). Τέσσερις γυναίκες και ένα 14χρονο αγόρι σκοτώθηκαν, ενώ η ζωή ενός ατόμου εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Καμία ένδειξη τρομοκρατικής επίθεσης πριν από τη σύνοδο κορυφής G7

Όσον αφορά τις φήμες που κυκλοφορούν κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα ότι θα μπορούσε να πρόκειται για επίθεση κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνόδου κορυφής της G7 στο Elmau, ο υπουργός δήλωσε:

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, τα μέχρι στιγμής ευρήματα δεν δείχνουν τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα εκατό τοις εκατό ακόμα. Αλλά όλα όσα έχουν διερευνηθεί μέχρι στιγμής δεν δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Το δυστύχημα δεν είχε καμία επίπτωση στη διοργάνωση της συνόδου κορυφής, διαβεβαίωσε ο υπουργός. Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Garmisch και Mittenwald θα ήταν ούτως ή άλλως κλειστή κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος διεξάγονται υπό τη διεύθυνση του τμήματος ποινικών ερευνών σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους και την Ομοσπονδιακή Αρχή Σιδηροδρόμων, εξήγησε περαιτέρω ο υπουργός Εσωτερικών.

Ορισμένα από τα βαγόνια του τρένου έχουν κατασχεθεί.

Η αναφορά της Deutsche Bahn για το δυστύχημα

Η Deutsche Bahn δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το θέμα προς το παρόν λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στην πραγματικότητα, η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Murnau και Garmisch-Partenkirchen δεν ήταν βατή για αρκετές εβδομάδες λόγω της πλημμύρας του Loisach. Οι εργασίες επισκευής στο σιδηροδρομικό ανάχωμα θα μπορούσαν επομένως να συνδεθούν με αυτό.

Απομακρύνθηκαν όλα τα βαγόνια

Η αποκατάσταση στον τόπο του δυστυχήματος συνεχίστηκε κανονικά τη Δευτέρα της Πεντηκοστής. Και τα τρία βαγόνια που είχαν αναποδογυρίσει απομακρύνθηκαν από το THW. Τα τμήματα του τρένου που παραμένουν στις ράγες θα ανακτηθούν μέσω των γραμμών.

Οι έρευνες στο Garmisch-Partenkirchen συνεχίζονται

Προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο λάθος του πληρώματος του τρένου. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.