Συνοικία του Βερολίνου υιοθετεί φανάρια με queer ζευγάρια

Γεώργιος Σαμαρίδης

Updated on:

Tempus: Νέα τεχνολογία θα δώσει στους οδηγούς πράσινο φανάρι

Η δήμαρχος της συνοικίας Friedrichshain-Kreuzberg του Βερολίνου Clara Herrmann έγραψε στον υπουργό Μεταφορών της πόλης για να προτείνει στη γειτονιά να απεικονίζει queer ζευγάρια στα σύμβολα των φωτεινών σηματοδοτών.

Το Friedrichshain-Kreuzberg θα μπορούσε να αποκτήσει φωτεινούς σηματοδότες LGBTQ+

Το Ampelmann είναι ένα εμβληματικό σύμβολο του Βερολίνου.

Αλλά ως κόμβος της queer κουλτούρας, η δήμαρχος του Friedrichshain-Kreuzberg Clara Herrmann (Πράσινοι) πιστεύει ότι η πόλη είναι έτοιμη για μια αναβάθμιση.

Η Herrmann έστειλε επιστολή στην υπουργό Μεταφορών του Βερολίνου Manja Schreiner (CDU) για να προτείνει να αντικατασταθεί το Ampelmännchen της γειτονιάς από queer ζευγάρια που κρατιούνται χέρι-χέρι.

“Θα ήθελα να εισαχθεί ένα ορατό σύμβολο στο δημόσιο χώρο, προκειμένου να βελτιωθεί η προβολή των LGBTQ+ ατόμων στη γειτονιά”, έγραψε η Herrmann στην επιστολή της.

Η ιδέα είχε προταθεί στο παρελθόν από το εμπορικό σήμα Ampelmann, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Οι επικριτές αποκαλούν τα queer φανάρια πιθανό τέχνασμα μάρκετινγκ

Μιλώντας στην Tagesspiegel, η εκπρόσωπος Τύπου της Γερουσίας του Βερολίνου για την κινητικότητα, τις μεταφορές, το κλίμα και το περιβάλλον Britta Elm εξήγησε ότι η υπηρεσία θα εξετάσει την εφαρμογή της αλλαγής εγκαίρως για τον μήνα υπερηφάνειας του επόμενου έτους.

Ενώ ο Herrmann και άλλοι Βερολινέζοι πολιτικοί βλέπουν την κίνηση ως μια ευκαιρία να αυξηθεί η προβολή των queer, άλλοι είναι πιο επιφυλακτικοί για τα συγκεκριμένα κίνητρα.

“Είναι ωραίο να βλέπουμε ότι οι άνθρωποι είναι ενωμένοι στην πεποίθησή τους ότι η queer αναγνωρισιμότητα ανήκει στο Βερολίνο”, δήλωσε στην Tagesspiegel ο υπουργός Πολιτισμού του Αριστερού Κόμματος Κλάους Λέντερερ, αλλά προειδοποίησε ότι “είναι ζωτικής σημασίας η διεκδίκηση του Βερολίνου ως queer πρωτεύουσας να μην υποβαθμιστεί σε ένα σύνθημα τουριστικού μάρκετινγκ που η πολιτική εξαντλείται σε συμβολικές χειρονομίες”.

Η γειτονιά του Βερολίνου θα ακολουθήσει το Μόναχο και τη Βιέννη

Εάν η πρόταση του Herrmann προχωρήσει, η συνοικία του Βερολίνου θα ακολουθήσει παρόμοια βήματα που έγιναν στο Μόναχο και τη Βιέννη.

Οι φωτεινοί σηματοδότες που απεικονίζουν queer ζευγάρια αποτελούν από το 2019 ένα από τα βασικά στοιχεία της γειτονιάς του Μονάχου Glockenbach, όπου υπάρχουν πολλά queer μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Μετά το Μόναχο στο “άρμα” μπήκαν επίσης το Μπράουνσβαϊγκ, το Μύνστερ, το Αμβούργο, η Φρανκφούρτη, η Κολωνία, το Ανόβερο και το Μάρμπουργκ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης