Σύνορα Ολλανδίας-Γερμανίας: Αγρότες αδειάζουν κοπριές!

Ολλανδοί αγρότες και κτηνοτρόφοι που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια, βάσει των οποίων μπορεί να τους ζητηθεί να χρησιμοποιούν λιγότερα λιπάσματα και να μειώσουν τα ζώα εκτροφής, ξεκίνησαν σήμερα μια ημέρα κινητοποιήσεων στην Ολλανδία, αποκλείοντας κόμβους διανομής αλυσίδων τροφίμων σε διάφορες πόλεις.

Μαζί τους φέρονται να ενώνονται αγρότες από την Γερμανία, την Γαλλία και άλλες χώρες!!!

Η Ευρώπη αντιδρά στην πράσινη μετάβαση! Το αεροδρόμιο Σίπχολ και η KLM, η ολλανδική πτέρυγα της Air France, συνέστησαν στους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες και όχι ιδιωτικά οχήματα για να φτάσουν στο αεροδρόμιο, καθώς οργανώσεις ακτιβιστών αγροτών και κτηνοτρόφων ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι προγραμματίζουν να χρησιμοποιήσουν τρακτέρ για να αποκλείσουν δρόμους.

Υπήρξαν αναφορές για την πρόκληση κυκλοφορικής συμφόρησης σε μερικούς αυτοκινητόδρομους στο ανατολικό τμήμα της χώρας και για συμφόρηση σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο βόρειο τμήμα, αλλά καμία κοντά στο Σίπχολ κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής του πρωινού.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρίσκονται οι στόχοι που εισήχθησαν τον περασμένο μήνα για την πράσινη μετάβαση μέχρι το 2030, η οποία ουσιαστικά οδηγεί την γεωργία και την κτηνοτροφία στον αφανισμό, καθώς οι δήθεν οικολογικοί εξοπλισμοί είναι πανάκριβοι και στόχος είναι να αναλάβουν οι πολυεθνικές!

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι χρειάζεται να γίνουν μειώσεις στις εκπομπές οξειδίων του αζώτου από την κοπριά των ζώων εκτροφής και από τη χρήση αμμωνίας στα λιπάσματα και υπολογίζει σε 30% την μείωση που απαιτείται να γίνει στον αριθμό των ζώων που εκτρέφονται.

Πηγή: el.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.