Συνοριακοί έλεγχοι στη Γερμανία λόγω της συνόδου κορυφής G7

Για την προστασία της συνόδου κορυφής G7 στο Schloss Elmau, η Γερμανία θέτει σε εφαρμογή συνοριακούς ελέγχους από σήμερα Δευτέρα, 13 Ιουνίου, έως τις 3 Ιουλίου. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann χαιρετίζει τα μέτρα.

Στη Βαυαρία πωλούν την περισσότερη μπύρα στη Γερμανία

Για την προστασία των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής G7 στο Schloss Elmau κοντά στο Garmisch-Partenkirchen, η Γερμανία επαναφέρει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους στα εσωτερικά της σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν.

Αυτό ανακοινώθηκε από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann χαρακτηρίζει τους ελέγχους “απολύτως αναγκαίους”.

Έλεγχοι εισόδου στα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορα

Ωστόσο, σύμφωνα με τις παρεχόμενες πληροφορίες, αυτό δεν σημαίνει ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται μόνιμα. Αντίθετα, οι έλεγχοι στα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 13 Ιουνίου και 3 Ιουλίου, ανάλογα με την εκάστοτε κατάσταση, και θα οργανωθούν με ευελιξία ως προς τον χρόνο και τον τόπο. Συνεπώς, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα πρέπει να αναμένουν ελέγχους ανά πάσα στιγμή.

Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται στη μεγάλη σύνοδο κορυφής από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου στο Schloss Elmau. Το φόρουμ περιλαμβάνει τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Πρόληψη της άφιξης εγκληματιών από το εξωτερικό

Στη γύρω περιοχή αναμένονται αρκετές διαδηλώσεις με χιλιάδες συμμετέχοντες. Οι συνοριακοί έλεγχοι αποσκοπούν κυρίως στην αποτροπή της άφιξης δυνητικών δραστών βίας από το εξωτερικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann χαιρέτισε την προσωρινή καθιέρωση συνοριακών ελέγχων ως “απολύτως αναγκαία”.

Είπε ότι οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της Γερμανίας είχαν ήδη αποδείξει την αξία τους στη σύνοδο κορυφής το 2015. Η παγκόσμια πολιτική κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με εκείνη την εποχή.

“Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τους ταραξίες εκτός κυκλοφορίας από την αρχή”, δήλωσε ο Herrmann.

Joachim Herrmann: “Προστατέψτε τους συμμετέχοντες και τον πληθυσμό”

Η βαυαρική συνοριακή αστυνομία θα υποστηρίξει την ομοσπονδιακή αστυνομία στους ελέγχους. Η ομαλή διεξαγωγή της συνόδου κορυφής έχει ύψιστη προτεραιότητα.

Η Βαυαρία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να προστατεύσει τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους της συνόδου κορυφής, καθώς και τον τοπικό πληθυσμό.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.