Οι συνταξιούχοι λαμβάνουν εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ

Οι συνταξιούχοι στη Γερμανία θα λάβουν εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ τον Δεκέμβριο για να ελαφρύνουν το βάρος του κόστους ενέργειας και τροφίμων.

Αυτό αποφασίστηκε από τη Bundestag με μεγάλη πλειοψηφία. Μόνο το AfD δεν ψήφισε υπέρ.

Η Μπούντεσταγκ ψήφισε το εφάπαξ ποσό των 300 ευρώ για την τιμή της ενέργειας για τους συνταξιούχους. Ο λόγος είναι οι υψηλές τιμές της ενέργειας. Η εφάπαξ πληρωμή πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Μόνο οι βουλευτές του AfD απείχαν, καθώς τα σχέδια δεν πήγαιναν αρκετά μακριά γι’ αυτούς. Όλες οι άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες ψήφισαν υπέρ του εφάπαξ ποσού για τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους συντάξεων, το οποίο συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση συνασπισμού στις αρχές Σεπτεμβρίου με την τρίτη δέσμη μέτρων ελάφρυνσης.

Τα προηγούμενα πακέτα δεν περιλάμβαναν καμία ελάφρυνση ειδικά για τους συνταξιούχους. Οι εργαζόμενοι είχαν ήδη λάβει επίδομα για την τιμή της ενέργειας ύψους 300 ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Η πληρωμή θα γίνει αυτόματα

Περίπου 20 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα επωφεληθούν τώρα από την οικονομική ένεση. Δεν χρειάζεται να αναλάβουν οι ίδιοι δράση – η εφάπαξ πληρωμή θα γίνει αυτόματα από τα γραφεία πληρωμής συντάξεων.

Όποιος δικαιούται σύνταξη γήρατος, σύνταξη μειωμένης αποδοτικότητας ή σύνταξη επιζώντων από τη νόμιμη συνταξιοδοτική ασφάλιση κατά την καταληκτική ημερομηνία της 1ης Δεκεμβρίου 2022 θα λάβει το εφάπαξ ποσό της τιμής της ενέργειας.

Όσοι λαμβάνουν συντάξεις βάσει του νόμου περί συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων ή στρατιωτών θα επωφεληθούν επίσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαμονή στη Γερμανία. Το εφάπαξ ποσό δεν υπολογίζεται στις κοινωνικές παροχές που συνδέονται με το εισόδημα και δεν υπόκειται σε υποχρεωτικές εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Πρέπει, ωστόσο, να υπόκειται σε φορολόγηση. Το κόστος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη δέσμη μέτρων ανέρχεται σε 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης