Σύντομα τέλος στα μέτρα του κορονοϊού στη Γερμανία;

Η Γερμανία πρόκειται να λάβει σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης στα πλαίσια της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, όλα τα σκληρά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας πρόκειται να αρθούν μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Αυτό προκύπτει από το σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπεται για τη Διάσκεψη των Πρωθυπουργών την αυριανή Τετάρτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι κανόνες για τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις θα χαλαρώσουν πρώτοι, και στη συνέχεια θα επιτραπεί και πάλι η είσοδος περισσότερων ατόμων.

Επί του παρόντος, εξακολουθεί να ισχύει το ανώτατο όριο των δέκα ατόμων. Οι έλεγχοι πρόσβασης στον τομέα του λιανικού εμπορίου πρόκειται επίσης να καταργηθούν.

Στις αρχές Μαρτίου, οι κανόνες θα χαλαρώσουν, ιδίως για τα εστιατόρια: Το 3G θα εφαρμοστεί στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία, οι ντίσκο και τα κλαμπ θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσουν – εδώ θα εφαρμοστεί το 2G+ .

Στις 20 Μαρτίου θα ακολουθήσει η λεγόμενη “Ημέρα Ελευθερίας”. Το σχέδιο ψηφίσματος αναφέρει: “Σε ένα τρίτο και τελευταίο βήμα, από τις 20 Μαρτίου 2022, όλα τα πιο εκτεταμένα προστατευτικά μέτρα θα καταργηθούν. Ωστόσο, η απαίτηση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε ισχύ προς το παρόν.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης