Σύντομα θα υπάρχει περισσότερος χώρος στα αεροσκάφη;

Οι αεροπορικές εταιρείες επενδύουν σε εξοπλισμό καμπίνας. Στο μέλλον, θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση και περισσότερος χώρος για τα πόδια – για τους ταξιδιώτες. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό..

Οικονομία – άβολα αλλά φθηνά

Ειδικά για τους ανθρώπους που είναι ψηλότεροι από το μέσο όρο ή υπέρβαροι, μια μακρά πτήση μπορεί να γίνει μια δοκιμασία. Αριστερά και δεξιά, στριμώχνεστε από τα μπράτσα και τα άκρα των συνεπιβατών σας.

Άνεση; Χώρος για τα πόδια; Στην οικονομική θέση, είναι πιο πιθανό να δείτε έναν μονόκερο να πίνει μαρτίνι…

Μια έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, στην οποία ερωτήθηκαν 26.000 πολίτες, έδωσε στις αεροπορικές εταιρείες ένα καταδικαστικό πιστοποιητικό όσον αφορά την άνεση.

Ήταν πάρα πολύ στενό – οι επιβάτες ανέφεραν πόνο και κράμπες.

Μάζα αντί άνεση

Προκειμένου να πουλήσουν περισσότερα εισιτήρια, οι αεροπορικές εταιρείες στο παρελθόν βασίζονταν στη μάζα (περισσότεροι επιβάτες) αντί για την άνεση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στριμώξουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε μικρό χώρο, ειδικά στην Οικονομική Θέση.

Επί του παρόντος, η τυπική απόσταση μεταξύ των καθισμάτων στην οικονομική θέση στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες δεν υπερβαίνει συνήθως τα 70 έως 85 εκατοστά.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος. Οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως επενδύουν στην ποιότητα καμπίνας.

Με τον τρόπο αυτό, οι εταιρείες δεν ενεργούν απαραίτητα από φιλανθρωπικά κίνητρα.

Μετατόπιση από τη μάζα στην άνεση

Οι εκκλήσεις για περισσότερη ταξιδιωτική άνεση πάνω από τα σύννεφα έχουν πλέον φτάσει και στις αίθουσες συνεδριάσεων των αεροπορικών εταιρειών.

Ως αποτέλεσμα, πολλές αεροπορικές εταιρείες συρρικνώνουν την Οικονομική Τάξη και αντ’ αυτού, για παράδειγμα, βασίζονται στην Premium Economy.

Στη Lufthansa, τα καθίσματα που θα εγκατασταθούν από το νέο έτος θα έχουν πλάτος 99 εκατοστών και ένα πρόσθετο αναδιπλούμενο στήριγμα. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι ο καφές δεν πέφτει στην αγκαλιά σας όταν ο μπροστινός σας γέρνει προς τα πίσω.

Περισσότερο ατομικό πεδίο σχεδιασμού

Η Premium Economy είναι μόνο ένα κομμάτι των οραμάτων για το μέλλον των εμπορικών αεροπορικών ταξιδιών. Στο μέλλον, θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφοροποίηση των τάξεων γενικά.

Σύντομα θα είναι δυνατή η δημιουργία σειρών ύπνου, η δυνατότητα κράτησης πολλών θέσεων, μια ξεχωριστή επαγγελματική σουίτα με ψηλότερους τοίχους ή συρόμενη πόρτα και πολλά άλλα.

Η τάση απομακρύνεται από τη μαζική επεξεργασία προς μια πιο εξατομικευμένη δυνατότητα σχεδιασμού της ταξιδιωτικής εμπειρίας, προσαρμοσμένη στις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του καθενός.

Και αυτό, με τη σειρά του, θα πληρωθεί σε μετρητά από τις αεροπορικές εταιρείες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.