Συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό επιθυμεί ο Όλαφ Σολτς

Στη Γερμανία ο υποψήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν τάσσεται σαφώς υπέρ ενός καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Απευθύνει, ωστόσο, έκκληση για δημόσια συζήτηση με θέμα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων επαγγελματικών ομάδων, όπως για παράδειγμα των εργαζομένων σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι σχετικές αποφάσεις ενδέχεται να ληφθούν βραχυπρόθεσμα.

Ο υπηρεσιακός αντικαγκελάριος δήλωσε στο Οικονομικό Φόρουμ της Süddeutsche Zeitung: «Θεωρώ σωστό να συζητηθεί αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο».

Ο Όλαφ Σολτς τόνισε ότι είναι οπωσδήποτε θετικό το ότι ανοίγει η συζήτηση γι’ αυτό το θέμα, προσθέτοντας ότι συνειδητά Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι επέλεξαν να ξεκινήσει δημόσια η ανταλλαγή απόψεων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε ότι ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων είναι εφικτός μόνο όταν υπάρχει ευρεία συναίνεση.

«Αν το πετύχουμε αυτό θα είναι οπωσδήποτε θετικό», τόνισε ο αντικαγκελάριος.

Πηγή: Στέφανος Γεωργακόπουλος | DW

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.