Τα ασφάλιστρα υγείας θα αυξηθούν στην Ολλανδία

Πηγές από τη Χάγη ανέφεραν στην De Telegraaf ότι το 2023 τα ασφάλιστρα υγείας θα αυξηθούν λίγο πάνω από 10 ευρώ το μήνα.

Η ολλανδική ασφάλιση υγείας θα κοστίζει 10 ευρώ το μήνα περισσότερο το 2023

Πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά σχέδια για το επόμενο έτος διαρρέουν στον ολλανδικό Τύπο. Όχι μόνο έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης, αλλά πρόσφατα η De Telegraaf ανέφερε ότι η τιμή της ασφάλισης υγείας θα αυξηθεί σημαντικά από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα, γνώστες από τη Χάγη επιβεβαίωσαν ότι το λεγόμενο ασφάλιστρο υπολογισμού (rekenpremie) – το ποσό που χρησιμοποιείται από τους ασφαλιστές ως κατευθυντήρια γραμμή για τις μηνιαίες τιμές – θα αυξηθεί από 127 σε 137,40 ευρώ το μήνα.

Ενώ αυτό είναι πιθανό να έχει αντίκτυπο σε όσους καλύπτονται από την ολλανδική ασφάλιση υγείας, τα πραγματικά ποσοστά θα καθοριστούν τελικά από τους ασφαλιστές.

Υψηλότερα ασφάλιστρα για να αντισταθμιστούν οι υψηλότεροι μισθοί και οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης

Εδώ και αρκετούς μήνες, το Υπουργείο Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι το κόστος της ασφάλισης υγείας θα αυξηθεί το νέο έτος ως αποτέλεσμα των υψηλότερων μισθών και του κόστους στο πλαίσιο της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά τα στοιχεία που αναφέρει η De Telegraaf σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών από το 2011.

Το μηνιαίο επίδομα υγειονομικής περίθαλψης θα αυξηθεί επίσης το 2023, συνολικά κατά περισσότερα από 400 ευρώ ετησίως.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.