Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά από το άλλο στο Μόναχο

Η πανδημία σημαίνει ότι ακόμη και οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να κλείσουν καταστήματα. Αυτό επηρεάζει επίσης το Μόναχο – η οποία ήταν μια από τις πιο επισκέψιμες στην Ευρώπη πριν από την κρίση.

Μόναχο – Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πόσο καιρό θα διαρκέσει το lockdown – ή εάν, ενόψει ολοένα και περισσότερων μεταλλάξεων, δεν θα επιβληθεί και νέο lockdown μετά τη χαλάρωση των πρώτων μέτρων.

Αλλά ένα είναι σίγουρο: Κάθε μέρα μετράει για το λιανικό εμπόριο και τη γαστρονομία – διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης. Πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κλείσουν υποκαταστήματα.

Μερικοί έπρεπε ακόμη να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης. Το Μόναχο επηρεάζεται επίσης από αυτό: Πριν από την πανδημία, οι πεζόδρομοι με τα μεγάλα καταστήματα Kaufingerstraße και Neuhauser Straße ήταν αυτοί με τους περισσότερους επισκέπτες.

Πολλά καταστήματα δε θα επιβιώσουν το 2021

Πολλά καταστήματα υπάρχουν εδώ, μερικά από τα οποία δεν θα επιβιώσουν το 2021.

Για παράδειγμα, η αλυσίδα Steakhouse Maredo, η αμερικανική μάρκα μόδας Abercrombie & Fitch, το Sport Münziger και το Douglas έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τα υποκαταστήματα στο Μόναχο ή θα κλείσουν εντελώς τα καταστήματά τους.

Και άλλες μεγάλες αλυσίδες θα ακολουθήσουν: Οι Zara, Esprit, H&M και Pimkie ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν περικοπές. Η ισπανική ομάδα μόδας Zara, για παράδειγμα, είναι πιθανό να κλείσει 1.200 καταστήματα παγκοσμίως. Πόσα από αυτά είναι στη Γερμανία είναι ασαφές.

Το Topshop (λειτουργεί ένα κατάστημα στο Oberpollinger και ένα στο υπόγειο Kaufhof στη Marienplatz) θα πρέπει επίσης να κλείσει υποκαταστήματα. Το Pimkie κλείνει 40 από τα 75 γερμανικά του υποκαταστήματα.

Η αλυσίδα Depot επέβαλε επίσης ένα πρόγραμμα περικοπών. Σύμφωνα με το εμπορικό περιοδικό “Lebensmittelzeitung”, 35 καταστήματα θα κλείσουν φέτος.

Τα υποκαταστήματα Promod θα εξαλειφθούν πλήρως. Η εταιρία μόδας υπέβαλε πτώχευση τον Μάιο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε: Και τα 32 καταστήματα στη Γερμανία θα κλείσουν!

Ο πωλητής αθλητικών παπουτσιών Runners Point έχει ήδη κλείσει όλα τα καταστήματα – και δεν θα ανοίξει πλέον.

Σύμφωνα με την ένωση αντιπροσώπων του κέντρου της πόλης του Μονάχου, υποκαταστήματα του H&M στο Μόναχο θα κλείσουν, όπως και του S. Oliver – η ένωση εξακολουθεί ωστόσο να πιστεύει ότι το κέντρο της πόλης θα επιβιώσει από το κλείσιμο.

Η τρέχουσα διαδικασία μόλυνσης δίνει όμως ελπίδες. “Το Μόναχο ήταν η πρώτη μεγάλη γερμανική πόλη που ήταν κάτω από τον δείκτη του 50 και τώρα ακόμη και κάτω από το “νέο” όριο του 35!

Επομένως, παρά τις τρέχουσες αρχικές δυσκολίες, ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά ελπίδας στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.