Τα κλαμπ του Μονάχου ξεκινούν εκστρατεία εμβολιασμού

Αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού; Οι ιδιοκτήτες των κλαμπ του Μονάχου παίρνουν τώρα το θέμα στα χέρια τους – και οργανώνουν έναν μεγάλο μαραθώνιο εμβολιασμού.

Μόναχο – Γρήγορος και μη γραφειοκρατικός: έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον εμβολιασμό που έχει προγραμματίσει για το επόμενο Σάββατο ο Σύνδεσμος Οργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Μονάχου (VDMK).

Με έναν μαραθώνιο εμβολιασμού, η ένωση θέλει να δώσει ισχυρή ώθηση στην εκστρατεία εμβολιασμού. “Ίσως τελικά καταφέρουμε να φτάσουμε τα 30 εκατομμύρια εμβολιασμένους μέχρι το τέλος του έτους”, λέει ο πρόεδρος David Süß.

Οι ιδιοκτήτες κλαμπ του Μονάχου έχουν συνηθίσει τις μεγάλες ουρές

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις τοποθεσίες το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ., ενώ είναι δυνατός ο πρώτος, ο δεύτερος και ο αναμνηστικός εμβολιασμός.

Τα μαγαζιά 8below (Schützenstraße 8), Harry Klein (Sonnenstraße 8), Neuraum (Arnulfstraße 17) και Volkstheater (Tumblingerstraße 29) συμμετέχουν στην εκστρατεία.

Οι ομάδες εμβολιασμού και το προσωπικό θα βρίσκονται επιτόπου, και οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί θα γίνονται τέσσερις μήνες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο της Moderna.

Το Biontech είναι επίσης σε απόθεμα για έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες μητέρες ή άτομα κάτω των 25 ετών.

“Στα κλαμπ έχουμε συνηθίσει να διαχειριζόμαστε καλά και γρήγορα τις μεγάλες ουρές χωρίς να προκαλούμε εκνευρισμό”, λέει ο Süß.

Τα δωμάτια διαθέτουν ούτως ή άλλως συστήματα εξαερισμού, καθώς και αρκετές εισόδους και εξόδους και χώρο για ξεκούραση.

Το Café Kosmos ως πρωτοπόρος

Η ιδέα για την εκστρατεία προήλθε από τον Florian Schönhofer του Café Kosmos. Εμβολιάζει στο μπαρ του από τις 6 Δεκεμβρίου.

Επειδή η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, προέκυψε η ιδέα να ξεκινήσει άλλη μια μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού πριν από τα Χριστούγεννα.

Μαζί με το München Ticket, ο Schönhofer ανέπτυξε γρήγορα ένα σύστημα εγγραφής για την εκστρατεία του στο Café Kosmos, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την εκστρατεία εμβολιασμού το Σάββατο.

Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στο χώρο, η εγγραφή εκ των προτέρων είναι καλή, αλλά ωστόσο τονίζεται:

“Όποιος περάσει αυθόρμητα είναι επίσης ευπρόσδεκτος! Μπορούμε να κάνουμε τον αναμνηστικό εμβολιασμό σε λιγότερο από ένα λεπτό”, λέει.

Οι γιατροί της Στουτγάρδης υποστηρίζουν την εκστρατεία στο Μόναχο

Η δράση το Σάββατο θα είναι επίσης γρήγορη. Για τον εμβολιασμό, ο Schönhofer φέρνει στο Μόναχο γιατρούς από το κέντρο εμβολιασμού της Στουτγάρδης, οι οποίοι είναι εξασκημένοι στη διαδικασία.

“Είμαστε καλοί στο να μαζεύουμε ανθρώπους με αυτή την προσφορά, ακριβώς επειδή είμαστε τόσο γρήγοροι”, λέει ο Schönhofer.

Και καθησυχάζει: “Έχουμε τόσο πολύ εμβόλιο που ο κόσμος μπορεί να έρθει το απόγευμα”. Ο στόχος για το Σαββατοκύριακο είναι “να σημειώσουμε ένα καλό νούμερο”.

Μέχρι στιγμής, λέει, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας καλός τρόπος για να προσεγγίσουμε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Ο Dierk Beyer από το Neuraum, ο οποίος είχε ήδη ένα λεωφορείο εμβολιασμού μπροστά από το κλαμπ του, προσθέτει ότι αυτές οι ευκαιρίες είναι πολύ χρήσιμες για να μαζευτούν πολλοί νέοι.

Ημερομηνίες εμβολιασμού στα κλαμπ

Café Kosmos:

Πότε; Καθημερινά από τις 10 π.μ. έως το τέλος της λειτουργίας
Πού; Dachauer Strasse 7
Με τι; Biontech/Pfizer και Moderna
Ημερομηνίες και πληροφορίες: linktr.ee

Der Pschorr:

Πότε; Σάββατο (18.12.), 10 π.μ.-1μ.μ.
Πού; Viktualienmarkt 15, Theresiensaal (ξεχωριστή πλαϊνή είσοδος)
Με τι; Moderna
Εγγραφή: Μέσω κωδικού QR

Paulaner στο Nockherberg:

Πότε; Καθημερινά 12.15 μ.μ.-9 μ.μ.
Πού; Hochstraße 77
Με τι; Moderna για όσους είναι άνω των 30. Για όσους είναι κάτω των 30 ετών, έγκυες γυναίκες από 4 μηνών ή θηλάζουσες, παρέχεται το Biontech, αλλά δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν.
Ημερομηνίες: nockherberg.impfapp24.de

Πολιτιστικό Κέντρο Backstage:

Πότε; Κυριακή (19.12.), 10 π.μ.-6 μ.μ.
Πού; Reitknechtstraße 6
Με τι; Biontech και Moderna
Ημερομηνίες και πληροφορίες στη διεύθυνση: www.rockantenne.de
Όλες οι πληροφορίες και οι ημερομηνίες στο: www.vdmk.info

Πηγή: Abendzeitung

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.