Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία (02.12)

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία σήμερα Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021

1. Αναμνηστικός εμβολιασμός στη Γερμανία

Τα αναμνηστικά εμβόλια είναι σημαντικά, λέει η καγκελάριος Μέρκελ. Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος έως ότου γίνει αυτός ο αναμνηστικός εμβολιασμός για να θεωρείται κάποιος εμβολιασμένος – “έτσι ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να ανανεώσουν το καθεστώς εμβολιασμού τους”.

2. Εφαρμογή του κανονισμού 2G στη Γερμανία

Ο κανονισμός 2G θα ισχύει στο μέλλον σε εκδηλώσεις αναψυχής και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτείται επιπλέον τεστ (2G plus). Οι κανόνες 2G (πρόσβαση για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες) θα επεκταθούν και στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

3. Κλείσιμο κλαμπ και ντισκοτέκ στη Γερμανία

Τα κλαμπ και οι ντισκοτέκ θα κλείνουν το αργότερο όταν ο δείκτης μιας περιοχής φτάνει το 350.

4. Υποχρέωση χρήσης μάσκας στα σχολεία στη Γερμανία

Η Μέρκελ αναφέρει ορισμένα αυστηρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα σχολεία. Θα επιβληθεί αυστηρός έλεγχος των κανόνων. Όλες οι συμφωνίες αποτελούν “ελάχιστα πρότυπα”, τα κρατίδια μπορούν να θεσπίσουν ακόμη αυστηρότερους κανονισμούς. “Μπορείτε να δείτε από τις αποφάσεις που έχουμε λάβει ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή”, λέει η Μέρκελ.

5. Lockdown για ανεμβολίαστους στη Γερμανία

Η καγκελάριος επιβεβαίωσε ότι έρχονται αυστηροί περιορισμοί, μίλησε μάλιστα για χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο lockdown για τους ανεμβολίαστους.

6. Υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γερμανία

Ο Olaf Scholz είναι βέβαιος ότι το κοινοβούλιο θα εγκρίνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ανοικτή ψηφοφορία. Χαίρεται που “σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η αλληλεγγύη λειτουργεί” και που η κομματική πολιτική περνά σε δεύτερη μοίρα.

Η καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Γερμανία.

Είπε: “Λόγω της κατάστασης αυτής, είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετηθεί ο εν λόγω υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αν ήμουν στο κοινοβούλιο, θα μπορούσα να πω ότι θα το ψήφιζα. Όλοι ελπίζαμε ότι ο εθελοντισμός θα γινόταν καλύτερα αποδεκτός”.

Δήλωσε επίσης: “Έχουμε κάνει εκστρατεία, πραγματικά σε όλα τα κανάλια, για να εμβολιαστούν οι άνθρωποι – και πρέπει ακόμα να δούμε ότι υπάρχει ένα κενό στον εμβολιασμό που οδηγεί στο να περιορίζονται περαιτέρω όσοι έχουν εμβολιαστεί. Και το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της υπερφόρτωσης”.

7. Περιορισμοί ιδιωτικών γιορτών στη Γερμανία

Νέοι περιορισμοί για ιδιωτικές γιορτές: Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε νέους περιορισμούς για ιδιωτικά πάρτι και συγκεντρώσεις: Σε εσωτερικούς χώρους, θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε 50 εμβολιασμένους και αναρρώσαντες. Σε εξωτερικούς χώρους, μπορούν να συγκεντρωθούν έως και 200 άτομα – και πάλι σύμφωνα με τον κανονισμό 2G.

8. Περιορισμοί μεγάλων εκδηλώσεων στη Γερμανία

Οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και συγκρίσιμες εκδηλώσεις θα περιοριστούν σημαντικά. Για τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το 30 έως 50 τοις εκατό της χωρητικότητας των εκάστοτε χώρων, με μέγιστο συνολικό αριθμό 5.000 ατόμων.

Για τις υπαίθριες εκδηλώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Bundesliga, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μόνο το 30 έως 50 τοις εκατό της χωρητικότητας. Στο στάδιο θα επιτρέπεται η είσοδος το πολύ 15.000 θεατών.

9. Απαγόρευση πυροτεχνημάτων στη Γερμανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια συμφώνησαν στην απαγόρευση των πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πέρυσι, η πώληση πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε ήδη απαγορευτεί σε ολόκληρη τη Γερμανία λόγω της πανδημίας.

Στόχος ήταν να προστατευθούν τα νοσοκομεία από τη συμφόρηση – μεταξύ άλλων, με την πρόληψη τραυματισμών κατά την πυροδότηση πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

10. Εμβολιασμός από φαρμακοποιούς και οδοντιάτρους στη Γερμανία

Οι φαρμακοποιοί και οι οδοντίατροι θα μπορούν να εμβολιάζουν και αυτοί στο μέλλον: Προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία, θα επιτραπεί στους οδοντιάτρους, τους φαρμακοποιούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να εμβολιάζουν κατά του κορωνοϊού στο μέλλον.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διευρύνει σημαντικά την ομάδα των προσώπων που έχουν το δικαίωμα αυτό, σύμφωνα με ψήφισμα που εγκρίθηκε την Πέμπτη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

11. Επέκταση οικονομικής βοήθειας για πληγείσες επιχειρήσεις στη Γερμανία

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Σολτς εξηγεί ότι η οικονομική βοήθεια θα επεκταθεί – “όπου δεν ισχύει ακόμη, θα το εφαρμόσουμε”.

12. Παιχνίδια χωρίς θεατές στη Γερμανία

Ο δήμαρχος του Βερολίνου βάζει τα ποδοσφαιρικά σωματεία στο στόχαστρο και καλεί τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να εξετάσουν το ενδεχόμενο εθελοντικής απαλλαγής από τους θεατές τους στα παιχνίδια.

Όλα τα ιδρύματα, αλλά και οι ποδοσφαιρικές ομάδες, θα μπορούσαν να λένε οι ίδιες, εκτός από τα ανώτατα όρια για τους θεατές, αν θα παίζουν και γενικά χωρίς θεατές.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που μόλις ανακοινώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου στη Γερμανία (02.12.2021)

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία
Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία – ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ