Τα νοσοκομεία της Βαυαρίας βρίσκονται σε κρίση

Ως ασθενής, θέλετε ουσιαστικά δύο πράγματα στο νοσοκομείο: να λάβετε την καλύτερη δυνατή θεραπεία και να μπορείτε να φύγετε το συντομότερο δυνατό.

Το τελευταίο συμβαίνει συχνά, αλλά δεν είναι πάντα προς το συμφέρον του ασθενούς. Και όσον αφορά την περίθαλψη, τα νοσοκομεία στη Βαυαρία δέχονται επίσης αυξανόμενες πιέσεις.

Οι ειδικοί φοβούνται “οικονομική κρίση και κρίση προσφοράς” στις κλινικές

Λόγω του πληθωρισμού, βρίσκονται σε μια τεράστια οικονομική κρίση, την οποία θα μπορούσαν να νιώσουν και οι ασθενείς.

Η πρώτη πρόεδρος της Βαυαρικής Ένωσης Νοσοκομείων (BKG), Tamara Bischof, περιφερειακή διοικήτρια του Kitzingen, προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος “περιορισμού της ιατρικής περίθαλψης, εάν η πολιτική δεν λάβει επείγοντα αντίμετρα”.

Bischof: “Τα επενδυτικά κεφάλαια της κρατικής κυβέρνησης δεν επαρκούν”

Το αργότερο όταν ο αριθμός των λοιμώξεων λόγω κορωνοϊού αυξηθεί και πάλι το φθινόπωρο, θα υπάρξει “οικονομική κρίση και κρίση εφοδιασμού”, δήλωσε η Bischof.

Προέβλεψε κενό 530 εκατομμυρίων ευρώ στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων της Βαυαρίας, λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και άλλων λειτουργικών δαπανών. Χωρίς αντίμετρα, το κενό θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη και σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2023, σύμφωνα με την BKG.

Ως εκ τούτου, η Bischof απαίτησε ολοκληρωμένες κρατικές επιδοτήσεις και επέκρινε επίσης ότι τα επενδυτικά κονδύλια της κρατικής κυβέρνησης “δεν επαρκούν”.

Μήπως τα νοσοκομεία πάσχουν από “κακή διαχείριση”;

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek διαβεβαίωσε την υποστήριξή του, αλλά αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική δυσπραγία των ταμείων υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας.

Η ιατρική διευθύντρια της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Μονάχου, Viktoria Bogner-Flatz, περιέγραψε επίσης τον βαθμό στον οποίο η πίεση του κόστους επηρεάζει ήδη τις νοσοκομειακές λειτουργίες.

Τα πρόωρα εξιτήρια στις κλινικές είναι “καθημερινότητα”, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός του τμήματος επειγόντων περιστατικών της περιφερειακής κλινικής του Ebersberg.

Αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια επιβάρυνση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατά την οποία “παζάρευαν για κάθε κρεβάτι εντατικής θεραπείας”, και απαίτησε από τα νοσοκομεία να ξεφύγουν επιτέλους από τη “διαχείριση των ελλείψεων”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.