Τα νοσοκομεία στη Βαυαρία αναμένουν κρίση λόγω πληθωρισμού

Τα νοσοκομεία στη Βαυαρία εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με πιθανή στενότητα εφοδιασμού λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Κατά το τρέχον έτος, τα νοσοκομεία του κρατιδίου θα στερηθούν περισσότερα από 530 εκατομμύρια ευρώ μόνο λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών της ενέργειας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Νοσοκομείων της Βαυαρίας, Ρόλαντ Ενγκεχάουζεν, στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

Γερμανία: Σε ψυχιατρείο ο δράστης επίθεσης με μαχαίρι σε πανεπιστήμιο

Η πίεση του κόστους έγινε δραματική τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των μαζικών αυξήσεων των τιμών της ενέργειας, των ιατρικών προϊόντων, των φαρμάκων, των προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής, καθώς και των τροφίμων.

Τα ιατρικά προϊόντα, τα οποία γίνονται όλο και πιο ακριβά, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του κόστους των υλικών. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους επηρεάζει τα νοσοκομεία σε παρόμοιο βαθμό με τα ιδιωτικά νοικοκυριά. Ωστόσο, στη χρηματοδότηση είχε ληφθεί υπόψη μια μέγιστη αύξηση του κόστους κατά 2,3%.

Τα νοσοκομεία χρειάζονται μια άμεση προσαύξηση για το 2022 και περισσότερα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τα ασφαλιστικά ταμεία. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος οικονομικής κρίσης και συνεπώς κρίσης εφοδιασμού με το επόμενο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.