Τα πέντε πιο υποτιμημένα πράγματα στη Γερμανία

Τα πέντε πιο υποτιμημένα πράγματα στη Γερμανία

Αν και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι είναι η πατρίδα της εξαιρετικής μπύρας, της (πρώην) ποδοσφαιρικής υπερδύναμης και των εργασιακών και εκπαιδευτικών ευκαιριών της, υπάρχουν μερικά άλλα εκπληκτικά πράγματα που είναι πραγματικά σπουδαία για τη Γερμανία.

Η πλούσια οινική κουλτούρα της Γερμανίας

Αν και η Bundesrepublik είναι πιο γνωστή για την μπύρα της, είναι επίσης ο όγδοος μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού στον κόσμο και ένας πραγματικός θησαυρός για τους λάτρεις του κρασιού.

Υπάρχουν 13 διαφορετικές περιοχές καλλιέργειας στη Γερμανία και κάθε περιοχή έχει τις δικές της μοναδικές ποικιλίες σταφυλιών και στυλ.

Από το Mosel, το Rheingau και το Pfalz μέχρι το Franken, το Baden και το Sachsen, οι γερμανικές αμπελουργικές περιοχές εκτείνονται κατά μήκος των γραφικών κοιλάδων των ποταμών και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών κρασιού: από ξηρά έως γλυκά, λευκά έως κόκκινα, ακόμη και αφρώδη κρασιά (γνωστά ως “Sekte” στη Γερμανία), υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο.

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει τη γερμανική οινική κουλτούρα είναι η έμφαση στην ποιότητα και την ακρίβεια στην παραγωγή.

Οι οινοποιοί δίνουν μεγάλη αξία στη δεξιοτεχνία και τη βιωσιμότητα και πολλά οινοποιεία χρησιμοποιούν φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας και επιλέγουν προσεκτικά τα σταφύλια, με αποτέλεσμα να παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας και ξεχωριστού χαρακτήρα.

Εκτός από τα ποιοτικά κρασιά, αξίζει επίσης να αναφερθεί η ζεστή ατμόσφαιρα των γερμανικών φεστιβάλ κρασιού και των wine bars.

Οι Γερμανοί ξέρουν πώς να γιορτάζουν την οινική τους κουλτούρα και είναι ευτυχείς να μοιραστούν το πάθος τους με τους επισκέπτες.

Αμπελώνας Στουτγάρδη
Η πλούσια οινική κουλτούρα της Γερμανίας

Ο καλοκαιρινός καιρός της Γερμανίας

Όταν σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές, οι περισσότεροι τουρίστες αναζητούν πρώτα άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Ισπανία, η Ελλάδα ή η Ιταλία για μια εγγυημένη εβδομάδα στον ήλιο.

Αλλά και το γερμανικό καλοκαίρι είναι εκπληκτικά ζεστό και ηλιόλουστο.

Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κατά μέσο όρο μεταξύ 21 και 25 βαθμών, ενώ σε ορισμένες περιοχές ο καιρός είναι σταθερά στους 20 βαθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Οι υψηλότερες μέσες ετήσιες θερμοκρασίες στη Γερμανία εντοπίζονται συνήθως στην περιοχή του Άνω Ρήνου μεταξύ των Βοσγίων και των βουνών Jura, αλλά ακόμη και σε πόλεις όπως το Μόναχο, το Βερολίνο, η Στουτγάρδη και η Καρλσρούη επικρατούν σταθερά υψηλές θερμοκρασίες και ελάχιστες βροχοπτώσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η άφθονη ηλιοφάνεια της Γερμανίας έχει επίσης συμβάλει στην ανάπτυξη της αγοράς ηλιακών πάνελ, καθώς η χώρα αξιοποιεί το δυναμικό της ηλιακής ενέργειας για να επιτύχει τους στόχους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η συμβολή της Γερμανίας στον παγκόσμιο πολιτισμό

Η τέχνη και ο πολιτισμός μπορεί να μην είναι πάντα τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό των ανθρώπων όταν σκέφτονται τη Γερμανία, αλλά η χώρα έχει αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Οι φιλοσοφικές ιδέες στοχαστών όπως ο Ιμμάνουελ Καντ, ο Φρίντριχ Νίτσε και ο Καρλ Μαρξ έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον φιλοσοφικό στοχασμό σε όλο τον κόσμο και συγγραφείς όπως ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε έχουν δημιουργήσει έργα διαχρονικής αξίας που αντηχούν πέρα από τον χρόνο και τα σύνορα.

Η Γερμανία έχει επίσης αναδείξει πολλούς θρυλικούς συνθέτες, όπως ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, οι συνθέσεις των οποίων εξακολουθούν να γοητεύουν το κοινό σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.

Ο γερμανικός κινηματογράφος, επίσης, είχε τεράστια επιρροή στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Η εποχή του γερμανικού εξπρεσιονισμού στις αρχές του 20ού αιώνα απέδωσε πρωτοποριακές ταινίες όπως “Το γραφείο του Δρ. Καλιγκάρι” και “Metropolis”, ενώ η τολμηρή και οραματική κινηματογραφική δημιουργία σκηνοθετών όπως ο Werner Herzog, ο Rainer Werner Fassbinder και ο Wim Wenders εδραίωσε περαιτέρω την κινηματογραφική κληρονομιά της Γερμανίας.

Η εκπληκτική φύση της Γερμανίας

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να συνδέουν τη Γερμανία με τις πολυσύχναστες πόλεις της, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη βιομηχανική της υπεροχή.

Αλλά η Γερμανία είναι επίσης ευλογημένη με μια πλούσια ποικιλία φυσικών θαυμάτων.

Από τις Άλπεις στο νότο μέχρι το Μαύρο Δάσος, η Γερμανία διαθέτει εντυπωσιακές οροσειρές, κυματιστούς λόφους, απέραντα δάση και γαλήνιες λίμνες.

Ορισμένα ιδιαίτερα, λιγότερο γνωστά αξιοθέατα, περιλαμβάνουν την Κοιλάδα του Ρήνου, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO με ένα ελικοειδές ποτάμι, αμπελοφυτεμένους λόφους, μεσαιωνικά κάστρα και γοητευτικές πόλεις, και το Εθνικό Πάρκο της Σαξονικής Ελβετίας, γνωστό για τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων από ψαμμίτη, τα βαθιά φαράγγια και την εμβληματική γέφυρα Bastei.

Η δέσμευση της Γερμανίας για την προστασία του περιβάλλοντος έχει επίσης συμβάλει στη διατήρηση της παρθένας ποιότητας των τοπίων της, διατηρώντας την ομορφιά τους για τις επόμενες γενιές.

8 δροσερά μέρη στη Γερμανία για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες
Η εκπληκτική φύση της Γερμανίας

Η περιφερειακή της ποικιλομορφία

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αντιλαμβάνονται τη Γερμανία ως ένα έθνος με μια μοναδική, ισχυρή εθνική ταυτότητα.

Όμως η Γερμανία έχει πολύπλοκη ιστορία και, πριν από την ενοποίηση τον 19ο αιώνα, αποτελούνταν από διάφορα βασίλεια, δουκάτα και ανεξάρτητα κράτη.

Αυτές οι περιοχές ανέπτυξαν τις δικές τους ξεχωριστές ταυτότητες, παραδόσεις και διαλέκτους και πολλές από αυτές είναι ακόμη και σήμερα εκπληκτικά ορατές.

Ενώ οι βόρειες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων πόλεων όπως το Αμβούργο, η Βρέμη και το Λούμπεκ, έχουν θαλάσσια επιρροή και είναι γνωστές για τη χανσεατική κληρονομιά τους και την αποστασιοποιημένη τους στάση, η Βαυαρία στα νοτιοανατολικά είναι γνωστή για την αγάπη της στα λαϊκά φεστιβάλ και τον συντηρητισμό της.

Η πρωτεύουσα Βερολίνο είναι σαν μια χώρα από μόνη της, με ποικίλο πληθυσμό και ακμάζουσα καλλιτεχνική και techno σκηνή, ενώ η Ρηνανία φημίζεται για τις ζωντανές καρναβαλικές γιορτές, τις γιορτές κρασιού και το χαρούμενο πνεύμα της.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.