Τα πιο όμορφα φεστιβάλ το 2023 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη!

Το φεστιβαλικό τοπίο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι όσο πιο ποικίλο και πολύχρωμο γίνεται. Αυτά τα φεστιβάλ κάνουν τις καρδιές των επισκεπτών να χτυπούν πιο γρήγορα…

Τα πιο σημαντικά φεστιβάλ το 2023 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη με μια ματιά

  • Southside Festival: Διεθνείς κορυφαίες παρουσίες κοντά στη λίμνη Κωνσταντία
  • Obstwiesenfestival: Ένα φεστιβάλ για τους λάτρεις της μουσικής
  • “Das Fest” στην Καρλσρούη: Φεστιβάλ για όλη την οικογένεια
  • Jazz Open Stuttgart: Καλλιτέχνες σε ένα ασυνήθιστο περιβάλλον
  • Rock of Ages: Metal στην περιοχή της Στουτγάρδης
  • Tent Music Festival Freiburg: Ένα πολύχρωμο μείγμα στην περιοχή Breisgau
  • Sea You Festival: Χορός δίπλα στο νερό
  • Φεστιβάλ Kessel: Γιορτάζοντας στο Cannstatter Wasen
  • Konstanz Seenachtfest: Πυροτεχνήματα στη λίμνη Κωνσταντία
  • Φεστιβάλ Glücksgefühle στο Hockenheim: Χορός αντί για αγώνες

Τα φεστιβάλ στο νοτιοδυτικό κρατίδιο της Γερμανίας είναι τόσο ποικίλα όσο και το τοπίο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Από μεγάλα έως μικρά, από δωρεάν έως ακριβά, από hard rock έως τζαζ – υπάρχει κάτι για όλους.

Φεστιβάλ Southside: Διεθνείς κορυφαίοι καλλιτέχνες κοντά στη λίμνη Κωνσταντία

Το Southside Festival πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο στο αεροδρόμιο του Neuhausen ob Eck. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια φεστιβάλ στη Γερμανία και προσελκύει περίπου 60.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Το φεστιβάλ προσφέρει ποικιλία μουσικών στυλ από ροκ μέχρι ποπ και electro.

Φέτος, μεταξύ άλλων, οι Die Ärzte, οι Placebo, ο Billy Talent και οι Muse θα εμφανιστούν στην περιοχή της λίμνης Κωνσταντίας από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου. Τα εισιτήρια διατίθενται προς περίπου 260 ευρώ.

Obstwiesenfestival: Ένα φεστιβάλ για ρομαντικούς

Το Obstwiesenfestival είναι ένα μικρό μουσικό φεστιβάλ στο Dornstadt κοντά στο Ulm και κάτι σαν τον αντίποδα του μεγάλου Southside: μικρό, άνετο – και πάνω απ’ όλα δωρεάν.

Φέτος πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, όπως indie, alternative και electro. Φέτος, μεταξύ άλλων, έχουν ανακοινωθεί οι Beatsteaks, οι Temples και οι Die Sterne.

Οι επισκέπτες μπορούν όχι μόνο να απολαύσουν μουσική εδώ, αλλά και να λάβουν μέρος σε πολυάριθμα εργαστήρια και πρακτικές δραστηριότητες. Το Obstwiesenfestival αποδίδει μεγάλη σημασία στη βιωσιμότητα και στα τοπικά προϊόντα και, ως εκ τούτου, προσφέρει επίσης μια ποικίλη γκάμα βιολογικών τροφίμων και ποτών.

“Das Fest” στην Καρλσρούη: Φεστιβάλ για όλη την οικογένεια

Με 260.000 επισκέπτες σε τέσσερις ημέρες, το “Das Fest” στην Καρλσρούη είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στη Γερμανία. Φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί είναι οι Casper, Rea Garvey, Alligatoah και Leoniden.

Το φεστιβάλ είναι ένα οικογενειακό φεστιβάλ και προσφέρει ένα ποικίλο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Γνωστά συγκροτήματα και καλλιτέχνες από τους τομείς της ποπ, της ροκ, της χιπ-χοπ και της ηλεκτρονικής εμφανίζονται σε διάφορες σκηνές. Εκτός από τη μουσική, υπάρχει επίσης ένα εκτεταμένο συνοδευτικό πρόγραμμα με καλλιτέχνες του δρόμου, εκθέσεις τέχνης, αναγνώσεις και εργαστήρια.

Οι επισκέψεις σε πολλές σκηνές, εργαστήρια και άλλα είναι δωρεάν. Τα εισιτήρια για την κεντρική σκηνή με τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά συγκροτήματα διατίθενται για λίγο πάνω από 17 ευρώ.

Jazz Open Stuttgart: Καλλιτέχνες σε ένα ασυνήθιστο περιβάλλον

Το Jazz Open Stuttgart πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο στην πλατεία Schlossplatz της Στουτγάρδης. Φέτος από τις 18 έως τις 23 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τζαζ στην Ευρώπη και προσφέρει μια ποικιλία συναυλιών τζαζ και παγκόσμιας μουσικής σε διάφορες σκηνές.

Το πρόγραμμα του 2023 κυμαίνεται από τους Deep Purple μέχρι τους Fantastic Four και από τον Parov Stelar μέχρι την Grace Jones. Πολλούς καλλιτέχνες μπορεί κανείς να τους δει σε ασυνήθιστο περιβάλλον: όπως η “techno marching band” Meute στην αυλή της αναγεννησιακής στοάς του Νέου Παλατιού. Τα εισιτήρια για ολόκληρο το φεστιβάλ με όλες τις εκδηλώσεις κοστίζουν από 800 ευρώ. Οι μεμονωμένες συναυλίες κοστίζουν από 25 έως 80 ευρώ.

Rock of Ages: Metal στην περιοχή της Στουτγάρδης

Οι φίλοι του heavy metal θα βρουν επίσης την τιμητική τους στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Στο Rottenburg am Neckar, περίπου μια ώρα νότια της Στουτγάρδης, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 10.000 headbangers.

Είναι γνωστό για το εντυπωσιακό σκηνικό και το light show του, καθώς και για την ποικιλία ειδών heavy metal, όπως το power metal, το thrash metal, το death metal και το black metal.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων, έχουν ανακοινωθεί οι Suzi Quatro, Doro και Lordi. Τα εισιτήρια διατίθενται από 150 ευρώ.

Rock of Ages Metal στην περιοχή της Στουτγάρδης
Rock of Ages Metal στην περιοχή της Στουτγάρδης

Φεστιβάλ μουσικής σκηνής στο Φράιμπουργκ: Ένα πολύχρωμο μείγμα στο Breisgau

Το Zelt-Musik-Festival (ZMF) είναι ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ στη Γερμανία και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Φράιμπουργκ. Το φεστιβάλ προσφέρει ένα μείγμα ποπ, ροκ, τζαζ, παγκόσμιας μουσικής και καμπαρέ και προσελκύει περίπου 120.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Φέτος πραγματοποιείται μεταξύ 12 και 30 Ιουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους Revolverheld, Sportfreunde Stille και Philipp Poisel. Η είσοδος σε ορισμένες εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ενώ τα εισιτήρια για τα κύρια νούμερα κοστίζουν από 50 ευρώ και πάνω.

Sea You Festival: Χορεύοντας δίπλα στο νερό

Ένα άλλο φεστιβαλικό διαμάντι από την περιοχή του Φράιμπουργκ είναι το Sea You Festival. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2002 στη λίμνη Tunis στην περιοχή Hochdorf και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στη νότια Γερμανία.

Είναι γνωστό για τις εντυπωσιακές διακοσμήσεις της σκηνής, τα εντυπωσιακά light shows που κόβουν την ανάσα και την ποικιλία ειδών ηλεκτρονικής μουσικής, όπως techno, house, trance και EDM.

Οι Monolink, Alle Farben, Lexy & K-Paul και πολλοί άλλοι έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στο φετινό πάρτι από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου. Αναμένονται και πάλι έως και 40.000 επισκέπτες. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 165 ευρώ.

The Kessel Festival: Γιορτάζοντας στο Cannstatter Wasen

Το Kessel Festival της Στουτγάρδης είναι ένα ετήσιο μουσικό φεστιβάλ στη Στουτγάρδη που πραγματοποιείται από το 2016. Προσφέρει ένα ποικίλο πρόγραμμα στο Cannstatter Wasen με ζωντανή μουσική από Γερμανούς και διεθνείς καλλιτέχνες από διάφορα είδη όπως ποπ, ροκ, indie και ηλεκτρονικά.

Φέτος έχουν ανακοινωθεί για τις 24 και 25 Ιουνίου οι Apache 207, Rea Garvey, Jan Delay και Clueso. Το εισιτήριο του Σαββατοκύριακου κοστίζει 70 ευρώ.

Constance Lake Night Festival: Πυροτεχνήματα στη λίμνη της Κωνσταντίας

Το Konstanz Seenachtfest είναι ένα ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ που διοργανώνεται στο Konstanz στη λίμνη Κωνστάντζ της Γερμανίας από το 1954. Είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην περιοχή και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου. Η είσοδος κοστίζει περίπου 22 ευρώ.

Το Konstanz Seenachtfest προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για επισκέπτες όλων των ηλικιών. Υπάρχουν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις σε διάφορες σκηνές, μια μεγάλη επίδειξη πυροτεχνημάτων το βράδυ του Σαββάτου, μια νυχτερινή παρέλαση με φωτισμένες βάρκες στη λίμνη Κωνστάντζ και μια ποικιλία από περίπτερα με φαγητό και ποτό. Το αποκορύφωμα είναι τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στο τέλος.

Φεστιβάλ Glücksgefühle στο Χόκενχαϊμ: Χορός αντί για αγώνες

Marteria, Sido, Robin Schulz και Cro: Το line-up του Hockenheim Glücksgefühle Festival είναι εντυπωσιακό. Το Glücksgefühle Festival είναι ένα διήμερο μουσικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Motodrom Hockenheim από το 2018. Εμπνέει με ένα ευρύ φάσμα μουσικής από electro, house, techno και πολλά άλλα είδη ηλεκτρονικής μουσικής.

Ο χώρος του φεστιβάλ είναι μοναδικός και προσφέρει έναν υπαίθριο χώρο και ένα εσωτερικό κλαμπ εκτός από την κεντρική σκηνή. Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν μια φεστιβαλική εμπειρία με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και διάφορες εκπλήξεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 100.000 επισκέπτες αναμένονται στο Hockenheim από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια για όλο το Σαββατοκύριακο διατίθενται προς περίπου 150 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.