Τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για ΜΜΜ και παραβάτες

Οι ανεμβολίαστοι μπορούν μελλοντικά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τρένα και λεωφορεία στη Γερμανία σύμφωνα με τον κανόνα 3G (πρόσβαση για εμβολιασμένους, αναρρώσαντες και άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ). Αλλά: θα πρέπει μελλοντικά να προσκομίζουν ένα τρέχον rapid τεστ κορωνοϊού.

Παραμένει ωστόσο ανοιχτό το πώς θα ελέγχονται οι νέοι αυστηροί κανόνες.

Στα τρένα μεγάλων αποστάσεων, οι ελεγκτές θα πρέπει να ζητούν από τους επιβάτες αποδεικτικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή τεστ κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων τους. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι η διοίκηση των σιδηροδρόμων δεν θέλει να αναλάβει αυτό το πρόσθετο έργο.

Στα μετρό και τα λεωφορεία, οι συνεχείς έλεγχοι δεν είναι δυνατοί, λέει ο εμπειρογνώμονας του FDP για τις μεταφορές Torsten Herbst, εκτός των τυχαίων, δειγματοληπτικών ελέγχων.

Τα βαριά πρόστιμα υποτίθεται ότι θα αποτρέψουν τους ανεμβολίαστους. Ο εμπειρογνώμονας υγείας του SPD Karl Lauterbach δήλωσε: “Η παράβαση θα πρέπει να ελέγχεται με συνέπεια και να τιμωρείται με κατάλληλα υψηλά πρόστιμα”.

Το πρόστιμο θα πρέπει να είναι παρόμοιο με αυτό που επιβάλλεται στους παραβάτες εισιτηρίων, δηλαδή 60 ευρώ.

Και φυσικά: “Πρέπει να είναι σαφές ότι αυτό σημαίνει: κατεβείτε στην επόμενη πλατφόρμα!”

Πηγή: bild.de | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.