Ταχυδρομεία-Γερμανία: 3x περισσότερες καταγγελίες όσο ποτέ!

Η αλληλογραφία είναι σημαντική: ιδιωτικά αντικείμενα, λογαριασμοί ή επιστολές από τις αρχές. Τους τελευταίους μήνες, πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία περίμεναν μάταια τις επιστολές τους. Μετρούμενη από τον αριθμό των παραπόνων, η απογοήτευση των πελατών δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλή όσο το 2022.

Η ενόχληση με την ταχυδρομική υπηρεσία έχει φτάσει σε νέο υψηλό επίπεδο. Τον Οκτώβριο του 2022, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων έλαβε περισσότερες καταγγελίες από κάθε προηγούμενο μήνα και το 2022 υπήρξαν περισσότερες κρίσιμες υποβολές από ποτέ άλλοτε σε ένα έτος.

Όπως ανακοίνωσε η εποπτική αρχή με έδρα τη Βόννη κατόπιν αιτήματος, έλαβε πέρυσι περίπου 43.500 καταγγελίες, σχεδόν τριπλάσιες από το 2021, όταν είχαν υποβληθεί 15.118 καταγγελίες.

Αυτό ξεπέρασε σημαντικά το προηγούμενο ετήσιο υψηλό επίπεδο των στατιστικών στοιχείων, το οποίο ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια: το 2020 καταμετρήθηκαν 18.867 καταγγελίες.

Κακές εμπειρίες ειδικά με την Deutsche Post

Οι καταγγελίες στρέφονται κατά του συνόλου της γερμανικής βιομηχανίας επιστολών και δεμάτων- ωστόσο, οι περισσότερες από τις αναφορές για καθυστερημένες ή χαμένες αποστολές αναφέρονται στην ηγέτιδα εταιρεία της Deutsche Post.

Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του οργανισμού, η Deutsche Post ήταν υπεύθυνη για το 91% των αρνητικών εμπειριών που περιέγραψαν οι καταναλωτές στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Δικτύων.

Επικριτές: Η Post μειώνει υπερβολικά το προσωπικό

Τα προβλήματα στο ταχυδρομείο άρχισαν το καλοκαίρι – εκείνη την εποχή, ο μεγάλος αριθμός αναρρωτικών αδειών της Κορόνα σήμαινε ότι σε ορισμένα μέρη ήταν πολύ λίγοι υπάλληλοι διανομής διαθέσιμοι για να παραδώσουν τις επιστολές και τα δέματα.

Οι επικριτές κατηγόρησαν τα ταχυδρομεία ότι έκαναν περικοπές στο προσωπικό και τώρα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Ο Pascal Meiser, μέλος της Bundestag για το κόμμα της Αριστεράς, μίλησε για μια “τεράστια πίεση στα κέρδη, η οποία επιβαρύνει τώρα την Deutsche Post και ως αποτέλεσμα της οποίας έχουν γίνει εξοικονομήσεις στο προσωπικό ξανά και ξανά”. Αυτή η πολιτική προσωπικού πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος, δήλωσε ο Meiser.

Ταχυδρομικές παραδόσεις μερικές φορές μόνο κάθε δεύτερη ημέρα

Η εταιρεία έλαβε μέτρα έκτακτης ανάγκης: Προκειμένου να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης, η ροή της αλληλογραφίας επιβραδύνθηκε σκόπιμα σε ορισμένες περιοχές διανομής και τα γράμματα παραδίδονταν εκεί μόνο κάθε δεύτερη ημέρα. Στις αρχές Νοεμβρίου, η διοίκηση αναγνώρισε τα λάθη.

Ωστόσο, τα προβλήματα παράδοσης είχαν εν τω μεταξύ κάπως αμβλυνθεί και “τα λειτουργικά βασικά μεγέθη εξελίσσονται σαφώς προς θετική κατεύθυνση”, ανέφερε τότε η διοίκηση της Post.

Πολλοί ενοχλούνται, αλλά δεν διαμαρτύρονται

Σε σύγκριση με τις περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο επιστολές και δέματα που παραδίδονται στη Γερμανία κάθε μήνα, ο αριθμός των καταγγελιών είναι αμελητέος.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που είναι ενοχλημένοι λόγω καθυστερημένων, χαμένων ή λανθασμένα ταχυδρομημένων αντικειμένων πιθανόν να μην επικοινωνούν καν με τον οργανισμό δικτύου – είτε επειδή δεν γνωρίζουν τη δυνατότητα καταγγελίας είτε επειδή είναι πολύ κουραστική γι’ αυτούς.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.