Πίσω από τις θημωνιές

Ένα τραγικό συμβάν στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θέτει μια ελληνική οικογένεια αντιμέτωπη με προσωπικές προκλήσεις…
Πίσω από τις θημωνιές

Περιγραφή

Ένα τραγικό συμβάν στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θέτει μια ελληνική οικογένεια αντιμέτωπη με προσωπικές προκλήσεις, κατά τις οποίες κάθε μέλος της πρέπει για πρώτη φορά στη ζωή του να σκεφτεί το κόστος των ενεργειών του. Η σκηνοθέτης Ασημίνα Προέδρου εξετάζει στην έντονη και οπτικά λυρική ταινία της, την υποκρισία και την ξενοφοβία.

Με την ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» η Ελλάδα στα Όσκαρ
Η ταινία μας ταξιδεύει στην επαρχία στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας όπου ζει μια οικογένεια, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της καθημερινότητας και να προχωρήσει μπροστά.

Το οικονομικό ζήτημα, οι σχέσεις με τους συγγενείς και τους συγχωριανούς και τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή άλλοτε αγκαλιάζονται και πορεύονται μαζί και άλλοτε βρίσκονται σε σύγκρουση και τεντώνουν το σχοινί σε μια ήδη ευαίσθητη ισορροπία.

Η βραβευμένη ελληνική ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου, απέσπασε 10 βραβεία Ίρις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (επικράτησε στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, αλλά και στις ερμηνείες α’ & β’ ανδρικός, β’ γυναικείος ρόλος) και 6 βραβεία στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Έχοντας σαρώσει τα Βραβεία Ίρις που απονέμει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η ταινία της Ασημίνας Προέδρου επελέγη, ως επίσημη υποψηφιότητα της χώρας για το Βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Πληροφορίες