Ταξίδια Γερμανία-Ελλάδα-Γερμανία -21.11.21: Ποιοι κανόνες ισχύουν;

Η Ελλάδα αυστηροποιεί τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Ωστόσο, είναι δυνατόν να κάνετε διακοπές στην ηπειρωτική χώρα ή σε ένα από τα νησιά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες.

  • Η Ελλάδα από τις 21 Νοεμβρίου περιοχή υψηλού κινδύνου για τη Γερμανία
  • Περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους από τις 22 Νοεμβρίου
  • Είσοδος στην Ελλάδα μόνο με αρνητικό τεστ ή αποδεικτικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης
  • Δείκτης επίπτωσης: 444,0 μολυσμένα άτομα ανά 100.000 κατοίκους ανά επτά ημέρες

Από την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η Ελλάδα θεωρείται περιοχή υψηλού κινδύνου. Στο εξής, οι επιστρέφοντες στη Γερμανία θα χρειάζεται να συμπληρώνουν την Ψηφιακή Εγγραφή Εισόδου καθώς και να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή αποδεικτικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Οι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει πρέπει να τεθούν σε καραντίνα στη Γερμανία.

Τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό στην Ελλάδα αυξάνεται και πάλι. Επί του παρόντος, ο δείκτης επίπτωσης είναι 444,0 (από τις 19 Νοεμβρίου, πηγή: Πανεπιστήμιο Johns Hopkins).

Έντυπο εισόδου για την Ελλάδα

Όλοι οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα (χερσαία, θαλάσσια ή αεροπορικώς) πρέπει να συμπληρώνουν ένα ηλεκτρονικό έντυπο, διαθέσιμο και στα γερμανικά): Αυτό είναι επίσης δυνατό την ημέρα της άφιξης.

Το έντυπο ζητά το όνομα, τον τόπο διαμονής και, κατά περίπτωση, τον αριθμό πτήσης. Επιπλέον, πρέπει να δώσετε πληροφορίες σχετικά με επισκέψεις σε άλλες χώρες, ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου των προσώπων επικοινωνίας και τη διεύθυνση στην οποία μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας.

Εάν η φόρμα έχει συμπληρωθεί σωστά, θα λάβετε έναν κωδικό QR (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στο κινητό σας τηλέφωνο), τον οποίο πρέπει να επιδείξετε κατά την είσοδό σας.

GRland Facebook Premium Group

Σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής κυβέρνησης, αρκεί να συμπληρώσει ένα έντυπο μια οικογένεια που ταξιδεύει μαζί.

Εάν δεν μπορεί να προσκομιστεί κωδικός, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Για τεχνικά προβλήματα με την ηλεκτρονική εγγραφή, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει τον αριθμό εξυπηρέτησης +30 215 5605151.

Είσοδος στην Ελλάδα

Οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα εάν προσκομίσουν ένα από τα ακόλουθα αποδεικτικά στοιχεία:

• Αρνητικό τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid τεστ αντιγόνων (48 ωρών)

Το τεστ πρέπει να έχει διεξαχθεί από αναγνωρισμένο εργαστήριο στη Γερμανία. Το πιστοποιητικό πρέπει να περιέχει το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη (το οποίο πρέπει να συμφωνεί με το έγγραφο ταυτοποίησης) και μπορεί να είναι γραμμένο και στα γερμανικά.

• Απόδειξη πλήρους εμβολιασμού κατά του Covid-19

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να περιέχει το πλήρες όνομα του ταξιδιώτη, το εμβόλιο και τον αριθμό των εμβολιασμών.

Επιπλέον, οι εμβολιασμοί πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προσκομίσετε την ψηφιακή απόδειξη του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία, το κίτρινο διεθνές πιστοποιητικό εμβολιασμού γίνεται επίσης αποδεκτό εάν η ημερομηνία εμβολιασμού και η σφραγίδα του γιατρού είναι ευδιάκριτα ή ευανάγνωστα. Επί του παρόντος, δεν είναι σαφές εάν οι διασταυρούμενοι εμβολιασμοί ή μόνο ένας εμβολιασμός μετά την ανάρρωση αναγνωρίζονται ως πλήρης εμβολιασμός.

• Πιστοποιητικό ανάρρωσης

Το πιστοποιητικό ανάρρωσης μπορεί να παρέχεται σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή και να εκδίδεται από μια αρχή ή ένα πιστοποιημένο εργαστήριο.

Το πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί το νωρίτερο 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ που διενεργείται από δημόσια αρχή ή πιστοποιημένο εργαστήριο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά.

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών εξαιρούνται από την υποχρέωση τεστ.

Οι ταξιδιώτες που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και εισέρχονται στην Ελλάδα απευθείας αεροπορικώς μέσω των διεθνών αεροδρομίων, μέσω των θαλάσσιων λιμένων της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας και της Πάτρας και χερσαία μέσω των εγκεκριμένων συνοριακών σταθμών δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

Επιστροφή από την Ελλάδα στη Γερμανία

Από την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η Ελλάδα θεωρείται περιοχή υψηλού κινδύνου. Στο εξής, οι ταξιδιώτες θα χρειάζονται την ψηφιακή εγγραφή εισόδου καθώς και αρνητικό τεστ ή απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Οι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει πρέπει να τεθούν σε καραντίνα στη Γερμανία για δέκα ημέρες, η οποία μπορεί να τερματιστεί μετά από προσκόμιση αρνητικού τεστ μετά από πέντε ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτούμε συχνά για τα Premium μέλη μας στην ομάδα μας. Μείνετε συντονισμένοι.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.